Naisista jopa yli puolet on tyytymättömiä vartaloonsa - tutkimustulos järkyttää

15.03.2016 11:15 - Rea Tallgren

Laajan eurooppalaistutkimuksen mukaan erityisesti lastensaaminen saa naisten tyytymättömiksi muun muassa rintoihinsa. 

Triumph on toteuttanut laajan eurooppalaistutkimuksen, jossa selvitettiin naisten mielipiteitä rinnoista. Tulokset osoittavat, että naiset ihannoivat nykyään nuorekkaita rintoja suurien rintojen sijaan.

Nuoret naiset (18-29-vuotiaat) kaipaavat näkyvää rintavakoa, vanhemmat naiset (30-50-vuotiaat) taas terhakkuutta. Lähes puolet (45 prosenttia) nelikymppisistä naisista ja 41 prosenttia kolmekymppisistä naisista ovat tyytymättömiä rintoihinsa.

30-40-ikävuoden taitteessa itsevarmuus, itsekunnioitus ja itsensä hyväksyminen puolestaan yleistyvät. Rintoihin ja vartaloon liittyvä epävarmuus ei kuitenkaan silloinkaan katoa. Naiset suhtautuvat positiivisesti perheeseensä, ystäviinsä, rakkauselämäänsä ja uraansa, mutta heidän omaan vartaloonsa liittyvät tunteet eivät ole yhtä myönteisiä.

Jopa yli puolet naisista ei ajattele positiivisesti vartalostaan (yli 18-vuotiaista 44 prosenttia suhtautui vartaloonsa positiivisesti).

Seuraukset näkyvät myös työelämässä

Tuloksien mukaan naisten kokema paine suoriutua elämän eri osa-alueilla, kuten äitiydessä ja uralla, heijastuvat heidän arvioihinsa omasta vartalostaan. Ajatukset vartalosta taas vaikuttavat heidän itsevarmuuteensa ja työuriinsa.

40 prosenttia äideistä on tyytymättömämpiä rintoihinsa lasten saamisen jälkeen kuin sitä ennen. Puolet äideistä kokee menettäneensä rintojen ihanteellisen muodon ja jopa 63 prosenttia kertoo rintojensa alkaneen roikkua.

 

Kilpailut

Uusimmat