Kuva: Fotolia

Pidä lihakset vetreänä – 6 helppoa liikettä, joiden avulla treenaat työpäivän aikana

17.07.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Työskentelitpä sairaalassa, koulussa, rakennustyömaalla tai ravintolassa, kunnon ylläpitäminen onnistuu vaivattomasti myös töissä.

Taukojen pitäminen sekä jäsenien verryttely ovat työpäivän aikana tärkeitä, mutta miltä kuulostaisi, jos voisit ottaa jaloitteluhetkestä hyödyn irti myös kuntoilun muodossa? Popsugar listasi helpot liikkeet, joiden avulla treenaat helposti jopa työpaikallasi.

1. Pakaratreeni

Tämä kohta on myös jokaisen toimistotyöläisen helppo toteuttaa missä vaiheessa työpäivää tahansa. Jännitä pakaralihaksesi niin tiukaksi kuin mahdollista 5-10 sekunnin ajan, lepää hetki ja jatka niin monen toiston ajan, kuin jaksat tai ehdit.

2. Käytä portaita

Hyötyliikunta kunniaan. Vaikka hissin ottaminen tuntuisi houkuttelevalta ajatukselta, valitsemalla portaat lisäät päivittäistä liikunnan määrää aivan huomaamatta. Reippaassa tahdissa kiivetyt portaat saavat sykkeesi nousemaan hieman, joka tehostaa myös verenkiertoasi.

3. Sisäreidet kiinteäksi

Työpäivän aikana sisäreisien treenaaminen on helppoa: tarvitset avuksesi vain muistikirjan, paperin tai ohuen kansion. Nouse seisomaan ja aseta kansio tai paperi polvien väliisi. Joudut jännittämään reisilihaksiasi tiukasti yhteen pitääksesi treenivälineen paikoillaan.

Pidä jännitys yllä 30-40 sekunnin ajan, jonka jälkeen lepää hetki ja voit toistaa harjoituksen uudelleen. Tämä treeni onnistuu kätevästi vaikkapa työpuhelua puhuessa.

4. Käsitreeni seinää vasten

Jos matkalla kahvitauolle huomaat tyhjillään olevaa seinätilaa, sinulla on mainio tilaisuus kokeilla helppoa käsitreeniä.

Seiso kasvot suunnattuna kohti seinää, suorista kätesi ja aseta molemmat kämmenesi tukevasti seinää vasten. Nyt voit kokeilla punnerruksien tekemistä pystyasennossa. Jos haluat haastaa itseäsi enemmän, astu kauemmas seinästä tai kokeile yhden käden punnerruksia. Muista vaihtaa treenattavaa kättä säännöllisin väliajoin.

5. Käytä mielikuvituskynää

Tämä selkätreeni vaatii hieman mielikuvitustasi. Pyöräytä olkapääsi taakse kunnes tunnet, että lapasi lähes koskettavat toisiaan. Tavoitteena on pidellä lapojen väliin pystyasentoon asetettua mielikuvituskynää paikoillaan niin, ettei se pääse tippumaan maahan.

Pidä lihasjännitystä yllä noin 5-10 sekuntia, jonka jälkeen voit suorittaa harjoituksen uudelleen ja jatkaa esimerkiksi kymmenen toistoa.

6. Jalkojen ojennus

Työpöydän äärellä istuessa jalat voivat alkaa tuntua puutuneilta päivän edetessä yhä pidemmälle. Jaloittelun lisäksi raajojesi vetreydestä voit huolehtia myös yksinkertaisella treeniliikkeellä.

Ota tuleva asento työtuolillasi niin, että jalkasi ylettävät lattiaan. Tämän jälkeen suorista toinen jalka vaakatasoon ja laske jälleen alas. Toista sama myös toisella jalalla. Jatka toistoja tauotta niin kauan, kuin vain suinkin jaksat. Liikkeen aikana keskity erityisesti tuntumaan reisi- ja pakaralihaksissasi.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Onko sinulla krapula? Yksikertaiset joogaliikkeet helpottavat oloa

Kilpailut

Uusimmat