Kuva: Fotolia

Torakanmaidon luvataan olevan ravintorikas terveyspommi - kokeilisitko uusinta superfoodia?

08.08.2016 15:15 - Tiina Svensk

Ötököiden hyödyntäminen päivittäisessä ruokavaliossa on taas askeleen lähempänä toteutumista - mutta haluaisitko sinä maistaa kyseistä juomaa?

Superfoodeina pidetään erityisen ravintorikkaita ruoka-aineita, joista kehomme saa tarvitsemiaan arvokkaita vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Nykyisin superfoodit ovat trendikäs osa monen ruokavaliota, ja uusia ruokia nousee ravintotietoisten käyttöön usein.

Uskaltaisitko sinä kokeilla?

Viimeisimpänä superfoodina pidetään löytöä, joka saa useimmat irvistämään inhosta. Cosmopolitan uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan uusi ravintopommi ruokavalioon voi olla torakanmaito. Superfoodina maitoa pidetään sen korkean ravintoaine- ja kaloripitoisuuden vuoksi.

Torakanmaidossa on tutkitusti runsas määrä aminohappoja, jotka auttavat muun muassa solujen syntymistä ja erilaisten rasvayhdisteiden muodostumista kehossamme. Nämä yhdisteet ovat muun muassa vastuussa siitä, että kehomme pysyy terveenä.

Kaunistavat vaikutukset kyseenalaisia

Näkyvätkö torakanmaidon hyödyt sitten konkreettisesti esimerkiksi kauniina hipiänä? Cosmopolitanin toimittaja selvitti torakanmaidon vaikutukset myös ulkoiseen olemukseen, johon ihotautilääkäri Rachel Nazarian antoi vastauksen:

- Emme tiedä, kuinka paljon torakanmaito sisältää kasvuhormoneja. Kasvuhormoni voi kuitenkin pahentaa esimerkiksi aknen oireita tietyillä henkilöillä, Nazarian kertoo.

- Myös korkea sokeripitoisuus voi vaikuttaa ihoon heikentävästi, sillä kuten tiedämme, sokeripitoinen ruokavalio ikäännyttää ihoa huomattavasti.

Toisaalta torakanmaidon sisältämä proteiini ja rasva tekee ihmeitä hiuksille ja kynsille. On kuitenkin hyvä muistaa, että molempia ravinteita saa helposti myös muista päivittäisistä ruuista ja ainesosista.

Lue myös: Iho-ongelmia ruokavaliosta: Lue helpot neuvot kauniin hipiän saamiseksi

Lue myös: Olet, mitä ystäväsi syövät - läheisten ruokavalio vaikuttaa myös omiin elämäntapoihimme

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat