Kuva: Fotolia

Käytätkö puhelinta ajaessasi autoa? Koskettavan videon nähtyäsi et tee niin enää

24.08.2016 11:15 - Rea Tallgren

Pelkkä vilkaisu puhelimeen ajon aikana saattaa muuttaa elämäsi - tai jonkun toisen elämän - täysin.

Kuulet tekstiviestin äänen ja ajattelet automaattisesti, että kyseessä voi olla jotakin tärkeää. Olet juuri kertonut ystävällesi vitsin Facebookissa ja odotat hänen vastaustaan, joten kun puhelin kilahtaa viestin merkiksi, et malta odottaa, että saat lukea sen.

Kenties sinulla on hauska tarina kerrottavana ja haluat jakaa sen välittömästi Snapchatissa, tai kenties luonnonvalo ja onnistunut meikki soisivat otolliset olosuhteet uuden Instagram-kuvan nappaamiselle ratissa - ihan nopeasti vain.

Harva meistä voi sanoa, ettei ole koskaan katsonut puhelinta ajon aikana. Kaikkien meidän pitäisi kuitenkin voida niin sanoa. Sen todistaa viimeistään Facebookissa leviävä, todella herättelevä video, jolla ihmiset saavat elämänsä opetuksen siitä, miksi samaan aikaan, kun ajaa, ei saisi räplätä puhelinta. 

"Se oli valmistujaispäiväni"

Videolla erilaisia ihmisiä on pyydetty ensiksi istumaan tuolille, jota vastapäätä on laitettu tuoli, jolla ei vielä istu ketään. Ihmisiltä kysytään, käyttävätkö he puhelintaan ajaessaan. Suurinta osaa huvittaa; kaikki myöntävät käyttävänsä puhelinta. Yksi jopa purskahtaa nauruun ja sanoo käyttävänsä ajaessaan kaikkia mahdollisia sovelluksia. 

Pian tämän jälkeen huoneen poikki kävelee hieman vaikean näköisesti nuori, kaunis nainen, joka istuu vastapäiseen tuoliin. 

- Olin tulossa omista valmistujaisistani perheeni kanssa, kun vastaamme ajoi auto, jonka kuljettaja oli niin keskittynyt puhelimeensa, ettei hän huomioinut ympäristöään. Molemmat vanhempani kuolivat onnettomuudessa. Minä itse vietin seuraavat kaksi kuukautta sairaalassa taistelemassa eloonjäämisestä ja sen jälkeen seuraavat kuukaudet opetellen kävelemään, puhumaan ja syömään uudestaan, nainen kertoo. 

Vastapäätä istuvien ihmisten nähdään videolla menevän täysin hiljaisiksi ja liikuttuvan. 

- Minun isäni ei voinut saattaa minua alttarille, kun menin naimisiin, tyttö summaa. 

Katso koskettava video alta tai tästä ja mieti, etkö todellakin voisi päättää, ettet vilkuile puhelintasi ajon aikana.Lue myös: Oletko koukussa sosiaaliseen mediaan? 15 eri tilannetta paljastaa riippuvuuden

Lue myös: Suositut applikaatiot ovat pahimpia akkusyöppöjä - katso koko lista

Lähde: SoFlo

Kilpailut

Uusimmat