Kuva: Fotolia

Myös uimahallissa voi tehdä supertehokkaan treenin – kokeile ja laita rasva sulamaan!

11.12.2016 11:15 - Karoliina Kotala

Moni suomalainen käy satunnaisesti uimassa, mutta harva tietää, että altaassa voi tehdä myös erittäin tehokkaan intervallitreenin.

Jokainen uintia harrastava tietää, että uima-altaassa voi todella treenata monipuolisesti. Personal trainer ja Do it Right! -yrityksen perustaja Tanja Hinkkasen mukaan vedessä voikin tehdä sekä kovaa, että palauttavaa treeniä. 

- Vesi on erinomainen elementti treenaamiseen ja se antaa yllättävän hyvin vastusta. Se on myös nivelille lempeä tapa treenata ja sopii usein esimerkiksi polvi- tai selkävammasta toipuville. 

Alla Hinkkasen uinti-intervallitreeni: 

Lämmittely: Ui rauhallisesti kymmenen minuuttia altaan päästä päähän 

Treeni: Ui 1-2 kierrosta kovaa niin, että hengästyt kunnolla, muista kuitenkin oma kunto ja jaksaminen. Sen jälkeen tee suoraan 1-2 kierrosta rauhallisesti ja sen jälkeen taas 1-2 kierrosta kovaa. Vaihtele yhteensä 20-30 minuutin ajan omasta jaksamisesta riippuen. 

Lopuksi: Verryttely eli rauhallista uintia noin kymmenen minuutin ajan. 

Jos uintitekniikka on vielä hakusessa, on myös vesijuoksu loistava treenimuoto. Siinäkin kannattaa kuitenkin katsoa ensin tekniikka kuntoon. 

- Vesijuoksukin voi olla hapenkuljetuselimistölle tehokasta treeniä. Katso, että olet hyvässä juoksuasennossa ja kunnolla pystyssä. Älä juokse etukenossa ja käsillä auttaen, ja muista pitää keskivartalo aktiivisena. Voit pyytää tarvittaessa neuvoja uimavalvojalta. 30 minuutin vesijuoksuharjoitus on jo hyvä treeni, Hinkkanen kertoo. 

Lue myös: Onko ongelmakohtasi jenkkakahvat, vatsa vai reidet? Personal trainer paljastaa syyn ja ratkaisun

Kilpailut

Uusimmat