Kuva: Fotolia

Tee aamuheräämisestä hetkessä helpompaa! 5 yksinkertaista vinkkiä

22.05.2017 23:15 - Senja Rapila

Jos et ole aamuihminen, voi sängystä aamulla nouseminen olla huomattavan vaikeaa. Sitä voi helpottaa muutamalla niksillä.

Voit lukea Huffington Postin vinkit alapuolelta.

1. Valmistele aamua jo edellisenä iltana

Jos olet aina aamulla ensimmäisenä hyvin janoinen, sijoita yöpöydällesi juomapullo, josta voit juoda heti herättyäsi. Jos puolestaan tarvitset kahvia herätäksesi, tee palvelus itsellesi ja osta kahvinkeitin, jonka voit ajastaa keittämään kahvin sinulle samoihin aikoihin kun herätyskellosi soi.

Valitse vaatteet edellisenä päivänä, valmistele lounas ja jos haluat käydä salilla, laita salikamat valmiiksi seuraavaa päivää varten.

2. Venyttele

Todella monet ihmiset nousevat liian nopeasti sängystä, kun todellisuudessa pitäisi antaa kropalle hetki aikaa herätä. Eli laita herätyskellosi vaikka viitisen minuuttia ajoissa soimaan ja käytä se ylimääräinen minuuttimäärä heräämiseen. Venyttele sängyssä kevyesti käsiä ja jalkoja ja sen jälkeen kun nouset, tee muutama venytysliike selälle ja käsille. 

3. Syö

Vaikka sinusta tuntuisi siltä ettet saa ruokaa alas, opettele hiljalleen syömään. Voit myös kokeilla juotavia aamupaloja, kuten smoothieita tai juotavaa jogurttia. Näin saat energiaa töihin heti aamusta alkaen.

4. Käytä aikaa kylpyhuoneessa

Vaikka aamut tuntuvatkin aina todella hektisiltä, olisi heräämiseen hyvä kuluttaa hetki. Jos sinulla on tapana käydä aamuisin suihkussa, tee se kunnolla. Käytä lempisaippuoitasi ja rasvaa koko kroppasi. Mikäli sinulla ei ole jo, käy ostamassa itsellesi hyvät ja pehmeät pyyhkeet.

5. Keksi jotain mukavaa tekemistä illalle

Jos aamulla herääminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, voi olla helpompaa nousta sängystä, mikäli olet suunnitellut jotain mukavaa tekemistä illalle. Päätä vaikka käydä lempi lounaspaikassasi, nähdä parasta ystävääsi tai yllättää rakastettusi.

Lähde: Huffington Post

Onko nukahtaminen sinulle vaikeaa? Tutkijat ovat paljastaneet aiemmin niksin, joka helpottaa nukahtamisessa. Voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

Kilpailut

Uusimmat