Kuva: Fotolia

Unohteletko helposti asioita? Aivosi tekevät vain työtään

28.06.2017 18:45 - Katariina Auvinen

Unohtelevaisuus ei välttämättä ole huono asia, kertoo tutkimus.

Meillä kaikilla on tilanteita, jolloin tuntuu että asiat vain unohtuvat. Avaimet kenties jäivät kotiin ja palaveri alkoikin jo pari minuuttia sitten. Ei hätää, sanovat Toronton yliopiston tutkijat. Jos tällaisia tilanteita tulee satunnaisesti, se tarkoittaa tukimusten mukaan, että aivosi vain toimivat normaalisti. 

Aivosi voivat käsitellä vain tiettyä määrää yksityiskohtia kerrallaan, joten on paljon mahdollista, että aivosi unohtavat ne vähemmän tärkeät jutut. Toronton yliopiston mukaan aivojen hippokampus, joka säätelee muistia, tekee koko ajan tilaa uusille muistoille. Näin ollen vanhat saattavat pyyhkiytyä pois, kuten se torstain palaveri, jossa piti olla. 

Vuonna 2007 julkaistussa tutkimuksessa tutkijat saivat jo selville, että unohtelevaisuus on yhteydessä viisauteen. Ne ihmiset, jotka pystyvät myös muistamaan yksityiskohtaisia keskusteluja pienten faktapohjaisten yksityiskohtien sijaan, ovat myös nerokkaampia. 

Joten seuraavan kerran kun unohdat puolisosi syntymäpäivän tai vastaavasti lompakkosi auton katolle, älä hätäänny. Aivosi tekevät vain tilaa uusille ja tärkeämmille muistoille. 

Lue myös: Kyllästyttääkö unohtelu? 7 vinkkiä parempaan muistiin

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat