Kuva: Fotolia

Kohottaa mielialaa ja ehkäisee vatsahaavan muodostumista – 5 syytä ottaa banaani osaksi ruokavaliota

07.07.2017 18:15 - Emmi Moilanen

Banaanin syöminen voi kohottaa mielialaa ja auttaa närästysoireissa.

Banaani on yksi tunnetuimmista hedelmistä ja sitä onkin saatavilla lähes kaikkialta. Sen lisäksi, että hedelmä on hyvä ja nopea välipala helpon saatavuutensa vuoksi, sillä on myös useita merkittäviä terveyshyötyjä.

Lifehack-sivusto selvitti, minkä takia banaanin tulisi ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota.

Banaanin 5 terveyshyötyä:

1. Banaani sisältää sisältää kaliumia, joka edesauttaa tasapainottamaan verenpainettasi. Kalium edistää myös luuston hyvinvointia ja ehkäisee osteoporoosia.

2. Banaani on myös loistava kuidun lähde ja kuitupitoinen ruokavalio saa suolistosi toimimaan vaivattomammin. Banaani voi auttaa hillitsemään myös ruuansulatusvaivoista johtuvaa närästystä.

3. Banaanit sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Tämä keltainen herkku onkin todellinen terveyspommi, sillä se pitää sisäällään runsaasti muun muassa B6- ja C-vitamiineja sekä magnesiumia.

4. Säännöllisesti syötynä banaani voi ehkäistä myös vatsahaavan muodostumista, sillä hedelmä luo mahalaukkuun suojaavan kerroksen suolahappoja vastaan. Suolahapot voivat aiheuttaa mahanesteen liiallisen happamuuden, joka puolestaan voi aiheuttaa myös närästysoireita.

5. Banaanin syöminen voi lievittää myös stressiä ja kohottaa mielialaa. Hedelmä nimittäin on hyvä tryptofaanin lähde. Tryptofaani on aminohappo, josta muodostuu muun muassa hermoston välittäjäaineena toimivaa serotoniinia, eli niin kutsuttua mielihyvähormonia.

Lähde: Lifehack

Lue myös: Juo appelsiinimehua säännöllisesti - sillä on runsaasti hyviä terveysvaikutuksia!

Lue myös: Luonnollista helpotusta hiljaiseen tulehdukseen - tee helppoja muutoksia ruokavalioosi

Kilpailut

Uusimmat