Kuva: Fotolia

Housut pois! Asiantuntija listasi kommandona olemisen hyvät puolet

13.07.2017 16:15 - Senja Rapila

Alusvaatteista kannattaa luopua vähintäänkin yön ajaksi, suosittelevat asiantuntijat.

Monet meistä nauttivat siitä, että saa viettää aikaa alasti. Housut vedetään viimeistään kotona pois jalasta, kun julkisilla paikoilla ei kehtaa kävellä kommandona eli ilman alushousuja. Pop Sugar on nyt kysynyt asiantuntijalta sitä, millaisia terveyshyötyjä kommandona olemisessa on.

- Emättimen alue on onnellisimmillaan ja terveimmillään silloin, kun sillä on mahdollisuus hengittää, Lääkärit-keskusteluohjelmastakin tuttu lääkäri Lisa Masterson kertoo.

Kommandona olemisen yksi hyvä puoli on muun muassa se, että silloin kun ilmavirta pääsee emättimen alueelle, se estää kosteuden syntymisen. Tällöin emättimen pH-arvo ei pääse muuttumaan, eikä bakteerit pääse muhimaan tai tuottamaan hiivaa. Emätin pysyy terveempänä.

Asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele, että naiset viettäisivät aikaa kommandona päiväsaikaan - ainakaan silloin, mikäli he ovat ajelleet häpykarvansa. Mikäli naisella ei ole lainkaan häpykarvoitusta tai vain vähän, ei se auta suojaamaan emätintä ja kommandona oleminen voi aiheuttaa pelkästään haittaa.

Kommandona olemista julkisilla paikoilla kannattaa välttää myös, mikäli et pue päällesi mekkoa. Useimmat housut - kuten farkut - nimittäin tapaavat hangata ja ärsyttää häpyä. Mikäli olet tarpeeksi rohkea olemaan kommandona mekko päällä, ei tätä ärsytystä tule silloin.

Joka tapauksessa jos haluat olla kommandona housut jalassa, hyvin hengittävät puuvillahousut ovat hyvä valinta, silloin emätin saa hieman tuuletusta. Niiden alla jopa uskaltaakin olla kommandona.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Lakanat heilumaan! Seksin harrastaminen voi hidastaa ikääntymistä

Lue myös: Tutkimus: hyvät yöunet tekevät naisesta älykkäämmän

Lue myös: Asiantuntijat paljastavat: 6 päätöstä, jotka laihduttajan tulisi tehdä dieetin aikana

Kilpailut

Uusimmat