Kuva: Fotolia

Voit jo viikossa keventää oloasi - ravintoterapeutti antaa täsmävinkit

07.08.2017 22:45 - Katariina Auvinen

Tuskin heräät huomenna näyttäen alusvaatemallilta, mutta muutamalla vinkillä saat painonpudotuksesta kaiken irti.

Huomasitko kesän lipuneen ohi, eikä vartalosi vieläkään näytä siltä, miltä haluaisit sen näyttävän? Ei hätää, ravintoterapeutti Andy Bellati, listasi Independent-julkaisulle täsmävinkit, joilla saat puhtia painonpudotukseen. Bellatin mukaan olosi paranee ja kevenee jo viikossa. Ravintoterapeutin mukaan viikossa aineenvaihduntasi myös paranee, joka osaltaan auttaa painonpudotuksessa. 

Veden juominen
Tämä voi olla jo itsestäänselvyys, mutta se todistetusti auttaa. Sen lisäksi, että veden juominen auttaa ihoa voimaan paremmin ja pysymään kosteutettuna, se auttaa myös painonpudotuksessa. On tutkittu, että vedenjuominen auttaa aineenvaihdunnan vauhdittamisessa. Se, mitä Bellatin mukaan ei pidä missään vaiheessa tehdä, on täysin mehupohjaiset detox- ja mehudieetit. Pelkästään nestepohjaisella dieetillä oleminen aiheuttaa verensokerin piikkejä, joten mieli tekee entistä enemmän myös epäterveellistä ruokaa. 

Huolehdi suolan määrästä 
Suurin osa suomalaisistakin saa liikaa suolaa päivittäisestä ruokavaliostaan. Sen lisäksi, että suola nostaa verenpainetta, se myös turvottaa. Aikuisella suolan saantisuositus päivittäin on viisi grammaa, joka tarkoittaa vajaata teelusikallista. Tämän verran voi saada jopa parista leipäpalasta. 

Keskity kuidun määrään
Mitään tiettyjä ruoka-aineita ei kannata Bellatin mukaan karsia ruokavaliosta kokonaan pois. Sen sijaan huomiota täytyy kiinnittää siihen, kuinka paljon kyseisiä ruoka-aineita syö. Kohtuus on avainsana. Bellati käskee kiinnittämään huomiota myös kuituun ja sen saantiin. Tuoreet kuiturikkaat kasvikset, kuten parsakaali tai ruusukaali pitävät nälän loitolla ja verensokerin tasaisena. 

Annoskoot
Sen sijaan, että keskittyisit pelkästään kaloreihin, kannattaa ennemmin ravintoterapeutin mukaan katsoa annoskokoja. Annoskoot ovat 40 vuoden aikana suurentuneet huimasti. Ota esimerkiksi pienemmälle lautaselle ruokaa, joten annoskoot pienenevät automaattisesti. 

Lue myös: Ethän pilaa dieettiä iltapäivisin? 5 pientä tapaa, jotka hidastavat painon putoamista huomaamattasi

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat