Terveellisessä välipalassa voi olla yllättävän paljon kaloreita - katso havainnollistavat kuvat

10.08.2017 17:45 - Katariina Auvinen

Lucy Mountain päätti lisätä tietoisuutta eri ruokien kalorimääristä.

Fitness-bloggaaja Lucy Mountain, 25, vertaa omalla Instagram-tilillään terveellisiä välipaloja ja epäterveellisiä. Kuvista käy ilmi, että ero näiden kahden välillä ei välttämättä ulkonäöllisesti ole huomattava, mutta kalorimäärä taas on. 

Mountain kertoi Daily Mail -julkaisulle, että hän haluaa tehostaa ihmisten tietoisuutta kalorimääristä. Hänen mukaansa monet laihduttajat kompastuvat kalorikuoppaan, vaikka he ajattelevat syövänsä terveellisesti. 

Esimerkiksi eräässä kuvassa on laitettu peräkkäin välipalakeksejä ja normaaleja digestive-keksejä. Näiden kahden välillä kalorimäärässä ei ole paljoakaan eroa, joten kaikki välipalakeksit eivät olet niin terveellisiä kuin ehkäpä ajattelit. 

25-vuotias lontoolainen on myös julkaissut kuvan, jossa hän ottaa kantaa annoskokoihin. Kourallinen manteleita nimittäin sisältää yhtä paljon kaloreita, kuin kourallinen hedelmäkarkkeja. 

"Salaisuus siihen, miten pysyä kunnossa ja nauttia joskus herkuista, on keskittyä annoskokoihin. "

Esimerkiksi tummaa suklaata pidetään terveellisempänä kuin maitosuklaata, mutta joissain tapauksissa samanlaisessa suklaalevyssä on jopa enemmän kaloreita kuin maitosuklaassa. 

Lue myös: Ruoka-aineet, joita voit syödä hyvällä omallatunnolla

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat