Kuva: Fotolia

Oletko hidas kävelijä? Huonoja uutisia

31.08.2017 18:45 - Iiro Myllymäki

Uuden tutkimuksen mukaan hitailla kävelijöillä on muita korkeampi todennäköisyys kuolla nuorena sydänsairauteen.

Hitaat kävelijät ärsyttävät monia kadulla kulkijoita. Nopean kävelytahdin omaavat eivät voi sietää sitä, jos he jumittuvat hitaamman kulkijan taakse kadulla. Uuden tutkimuksen perusteella hitaasta kävelytahdista on kuitenkin paljon vakavampiakin mahdollisia seurauksia kuin muiden kävelijöiden ärsyttäminen.

Leicesterin yliopiston tutkimus kertoo, että hitailla kävelijöillä on muita korkeampi todennäköisyys kuolla nuorena sydänsairauteen. Tutkimuksessa analysoitiin tietoja 420 727:stä ihmisestä. Heidän normaali kävelyrytminsä selvitettiin ja heitä seurattiin kuuden vuoden ajan. Hitaiksi kävelijöiksi tunnustautuvilla ihmisillä oli 1,8-2,4 kertaa korkeampi todennäköisyys kuolla sydänsairauteen kuuden vuoden seurannan aikana kuin nopeammilla kävelijöillä.

Tutkijat uskovat, että tulos johtuu siitä, että nopeat kävelijät ovat liikunnallisempia ja ovat hitaita kävelijöitä paremmassa kunnossa. Näin ollen he ovat paremmin suojautuneita ylipainoa ja korkeaa verenpainetta vastaan. Havainnot pätivät sekä miehiin että naisiin.

Jos siis koet olevasi hidas kävelijä, kannattaa pysähtyä miettimään, johtuuko kävelytahdin verkkaisuus huonosta kunnosta ja mitä asialle olisi tehtävissä.

Lue myös: Miten paljon päivittäin tulisi kävellä, että pysyy kunnossa? Tiede selvitti

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat