Kuva: Fotolia

Ovatko kätesi usein kylmät? Syy voi löytyä niskoistasi

01.09.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Monen kädet kylmenevät juuri työpäivän aikana.

Työpäivä alussa ja kätesi tuntuvat heti kylmeneviltä. Lopulta joudut hakemaan keittiöstä kahvia tai teetä, jotta saat lämmitellä käsiäsi hetken kuuman kupin pinnalla, tuttua? Niin on monelle muullekin. Kylmät kädet, etenkin töissä, ovat monen ongelma. 

Sille voi löytyä kuitenkin yksinkertainen selitys Femina-julkaisun mukaan. Iso osa kylmistä käsistä kärsivistä kärsii myös niskojen jäykkyydestä ja jumeista. Erilaiset jumit ehkäisevät ja huonontavat käsien verenkiertoa, joka osaltaan selittää kylmiä käsiä. 

Näin ollen hierojalla käyminen voi tuoda ratkaisun ikuisuusongelmaan. Jos kätesi puutuvat helposti, voi sekin olla oire niskojen jumeista. Suurin osa tällaisista oireista kärsivistä työskentelee päivittäin tietokoneella, joka rasittaa niskanseutua. 

Näyttöpäätteellä työskentelevien olisi hyvä jaloitella ja venytellä työpäivän aikana muutamia kertoja. Lyhyetkin verryttelyt auttavat. Tämän lisäksi myös sormien jumppaaminen ja liikuttelu auttaa pitämään kädet lämpiminä. Pyörittele sormia ja purista esimerkiksi kättä nyrkkiin, jotta verenkierto aktivoituisi. 

Lue myös: Stressaako? Tee itsellesi kahden minuutin rentouttava hieronta, katso ohjeet

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat