Kuva: Fotolia

5 asiaa, jotka personal trainerisi haluaisi kertoa sinulle

02.11.2017 17:45 - Senja Rapila

Personal trainer ei tuomitse sinua, ulkonäköäsi, vaatteitasi tai kuntoasi. Olet palkannut hänet sitä varten, että hän motivoi ja ohjaa sinua kohti parempaa kuntoa.

Monilla saattaa olla tietynlaisia mielikuvia kuntosaleilla pyörivistä, usein lihaksikkasta, personal trainereista. Pop Sugar -sivusto on listannut erilaisia asioita, mitkä jokainen personal trainer haluaisi kertoa asiakkaalleen, jotta yhteistyö ja treeni paranisi kertaheitolla.

Pääset lukemaan asiat alapuolelta.

He eivät arvostele sinua.

Personal traineria ei kiinnosta se, millaisissa vaatteissa tulet treenaamaan. He eivät tuomitse tai arvostele kroppasi muotoa, ylimääräisiä kiloja tai huonoa kuntoa. Sinun ei tarvitse näyttää fitness-mallilta treenataksesi personal trainerin kanssa: hänen avullaan sinä saat kropan, josta olet aina haaveillut.

He eivät tuomitse kuntoasi.

Jos osallistut ryhmäliikuntatunnille, ei ohjaaja seuraa pelkästään sinun liikkeitäsi. Heidän työnsä on seurata sitä, että jokainen osallistuu treeniin oman kuntotasonsa puitteissa ja yrittää parhaansa. Heidän päätehtävänsä on varmistaa, että treenisi on turvallinen ja toimiva.

Jos olet palkannut itsellesi personal trainerin, ei hän tuomitse sitä, jos et saa ensimmäisellä treenikerralla edes kymmentä vatsalihasta tehtyä ilman hengästymistä. Sen vuoksi sinä oletkin hakenut ammattilaisen avustusta treeniisi, jotta voit kehittyä.

He kyllä huomaavat, kuinka paljon teet töitä.

Ammattilainen kyllä huomaa sen, jos teet kaikkesi ja silti kamppailet itsesi kanssa, kun lihasvoimasi eivät riitä vaadittuun treeniin. Sen vuoksi personal trainerisi haluaakin vaatia sinua tekemään tietyt sarjat loppuun asti tietyillä painoilla, jotta kehität lihaskuntoasi.

He myös huomaavat sen, jos et yritä kaikkeasi.

He haluavat, että pidät odotuksesi realistisina.

Olipa tavoitteesi pudottaa painoa, vahvistaa lihaksia tai parantaa vartalonhallintaasi, on siinä selvä yhteys, kuinka paljon teet töitä asian eteen ja millaiset lopputulokset ovat.

Jos treenaat kerran viikossa personal trainerin kanssa, mutta et vaivaudu vapaa-ajallasi treenaamaan lainkaan, tuskin huomaat huomattavia muutoksia.

Jos todella haluat saavuttaa maalisi, sinun tulee olla motivoitunut ja treenata personal trainerin antamien ohjeiden mukaan myös vapaa-ajalla. Tällöin urheilun tulisi olla ykkösprioriteettisi arjessa,

Edes personal trainerit eivät ole koneita.

Kaikki eivät sitä välillä tajua, mutta personal trainerit usein ohjaavat useita ryhmä- tai yksityistunteja viikossa, ja sen lisäksi vielä treenaavat itse. He myös ohjaavat välillä silti, vaikka he olisivatkin loukanneet itsensä treeneissä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Julkkisten personal trainer paljastaa: Keinot, joilla saat upeat käsivarret

Lue myös: Viimeisillään raskaana oleva nainen nostaa maasta 120 kg - saa ylistystä muilta äideiltä

Lue myös: Viisi treeniliikettä, jotka suurin osa tekee väärin - katso syyllistytkö sinä samaan

Lue myös: Personal trainer muistuttaa: Kukaan ei näytä timmiltä jatkuvasti

Kilpailut

Uusimmat