Kuva: Fotolia

Hallitse painoasi helposti - 4 raaka-ainetta, joita ei kannata käyttää smoothieissa

02.01.2018 23:15 - Senja Rapila

Smoothie on monen laihduttajan voimajuoma.

Koska monet ovat tehneet vuoden vaihteessa lupauksen laihdutuksesta, voivat välipala- ja aamusmoothiet tulla kuvioihin. On kuitenkin hyvä tietää, millaisia ainesosia tulisi vältellä, mikäli aikoo laihduttaa. Voit lukea Pop Sugar -sivun listaamat aineet alapuolelta.

1. Suklaahiput

Kun on aika aloittaa terveellisempi elämä, voi sitä ajatella, että ehkä terveellisen smoothien makua voi parantaa suklaahipuilla tai jäätelöllä. Tämä kuitenkin kerää runsaasti - ja nopeasti - sokeria ja kaloreita. Jos haluat välttämättä suklaan makua smoothieesi, käytä tummaa kaakaojauhetta, jossa ei ole sokeria.

2. Hunaja

Hunaja voi olla monen mielestä helppo tapa makeuttaa smoothieta, mutta senkään kanssa ei kannata liikaa leikkiä. Vain muutama teelusikallinen hunajaa voi vastata jopa 200 kaloria smoothiessasi. Hedelmissäkin on oma määränsä sokeria ja makeutta, joten jos se ei ole välttämätöntä, kannattaa hunajasta luopua.

3. Liika pähkinävoi

Jos olet tottunut käyttämään - tai haluat kokeilla - maapähkinävoita smoothiessa, kannattaa sen määrään kiinnittää huomiota, mikäli laihdutus on päämääräsi. Teelusikallisessa maapähkinävoita on noin 100 kaloria.

4. Hedelmäjogurtti

Jogurtti on hyvä ainesosa smoothieen, mutta hedelmäjogurtteja välttelemällä pystyt välttämään liiat ja lisätyt sokerit. Pysyttele sokerittomassa luonnonjogurtissa, mikäli laihdutus on tavoitteesi. Jos haluat saada smoothieen makeutta, laita siihen mieluummin oikeita hedelmiä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Katse jalkoihin! Ne kertovat paljon terveydestäsi

Lue myös: Tulevan vuoden trendilajit listattiin - kolahtaako sinuun?

Lue myös: Tomaatin syömisestä on yllättävää hyötyä keuhkoille - voi korjata olemassa olevia vahinkoja

Kilpailut

Uusimmat