Kuva: Pixabay

Vältä virheet, jotka pilaavat ahkerankin treenaajan tulokset huomaamatta - oletko sortunut?

15.01.2018 21:15 - Senja Rapila

Riittävän lepoajan siunaaminen lihaksille on todella tärkeää lihaksien kehittymisen kannalta.

Uusi vuosi, uudet kujeet. Monet innostuvat vuoden vaihteessa muuttamaan arkirutiinejaan ja aloittamaan ehkä uudelleen liikunnan, mutta myös samalla saattavat tehdä suuren treenivirheen. Jos innostut tekemään esimerkiksi vatsalihaksia kotona ja teetkin niitä päivittäin, saatat tehdä treenillesi enemmän haittaa kuin mitä siitä on hyötyä. 

Asiantuntija Astrid Swan kertoo, että joka kerta kun henkilö tekee voimaharjoittelua, hän aiheuttaa mikrorepeämiä treenattuun lihakseen. Sen vuoksi lihas tarvitsee aikaa parantuakseen. Silloin kun lihas paranee, se kasvaa samalla ja näet lopputuloksena näet muutoksia kropassasi.

Jos teet päivittäin saman harjoittelun tai työstät jatkuvasti kroppasi yhtä ja samaa osa-aluetta, et todennäköisesti huomaa tuloksia. Voit sen sijaan aiheuttaa itsellesi vamman tai jäädä tilaan, missä edistymistä ei näe.

Tämän vuoksi on todella tärkeää muistaa antaa lihaksille palautumisaikaa - myös vatsalihaksille. Joten vaikka olisitkin innostunut vuoden vaihteessa mukaan kuukauden vatsalihashaasteeseen, mieti hetki sitä, kannattaisiko sittenkin tehdä jotain liikkeitä eri tavalla ja antaa esimerkiksi syville vatsalihaksille välissä päivän tauko.

Myös ruokavaliolla on suuri merkitys lihasten kasvuun, joten pidä huoli siitä, että syöt hyvin ja terveellisesti.

Olemme myös aiemmin uutisoineet treeniliikkeestä, joka polttaa runsaasti kaloreita ja kiinteyttää jalkoja. Pääset tutustumaan liikkeeseen aiheeseen liittyvästä artikkelista, täältä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Älä aliarvioi lepopäivien merkitystä - ammattilainen neuvoo toimivan treenirytmin

Lue myös: Piristä treeniäsi 8 helpon vinkin avulla - urheilumotivaatiosi nousee kuin huomaamatta

Kilpailut

Uusimmat