Kuva: Shutterstock

Yllättikö treenin jälkeen nälkä? Helpot ja nopeat välipalavinkit koottiin yhteen

04.05.2018 13:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi maapähkinävoi ja omena ovat helppo sekä nopea yhdistelmä treenin jälkeiseksi välipalaksi.

Urheilun jälkeen kova nälkä voi yllättää. Treenaamisen jälkeen tulisikin muistaa syödä riittävän täyttävä ja monipuolinen ateria tai välipala, joka auttaa kehoa palautumaan kovasta suorituksesta parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Insider-sivusto haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, mitkä ovat parhaimmat, helpot sekä nopeat ruuat nautittavaksi heti treenin jälkeen.

Kovaksi keitetty kananmuna ja paahtoleipä

- Kananmunat ja paahtoleipä auttavat palautumaan nopeasti. Välipalassa yhdistyvät proteiini, joka tukee lihasten kasvua, ja hiilihydraatit, jotka puolestaan täyttävät energiavarastoja, toteaa ravitsemusasiantuntija Beth Warren.

- Nauti välipala puolentunnin sisään treenin lopettamisesta, hän jatkaa

Maapähkinävoi ja omena

- Tämä yhdistelmä nopeuttavat glykogeenin palautumista lihaksiin ja edesauttaa lihaskasvua, toteaa fitnessvalmentaja Carly Rowena.

Pähkinät

- Pähkinät sisältävät proteiinia. Ne ovat nopea keino tankata aminohappoja, joita kehosi tarvitsee palautumiseen ja lihaskasvuun, kertoo personal trainer Katie Dunlop.

Banaanit

- Banaanit sisältävät runsaasti kaliumia, joka ehkäisee kramppeja sekä auttaa nestetasapainon palautumisessa, toteaa ravitsemusasiantuntija Rachael Hartley Insiderille.

Kalkkuna, juusto ja omena

Ravitsemusasiantuntija Amy Sharpio liputtaa tämän yhdistelmän puolesta, sillä kalkkuna ja juusto sisältävät proteiinia, kun omena puolestaan palauttaa energiaa sekä täydentää kehon glykogeenivarastoja.

Lue myös: Addiktoivimmat ruoat listattiin - löytyykö oma suosikkisi listalta?

Lue myös: Turvottaako vatsaa? 5 helppoa välipalaa, jotka ehkäisevät pöhöttynyttä oloa tehokkaasti

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat