Kuva: Shutterstock

Iskikö ahdistus? 4 yksinkertaista keinoa löytää treenimotivaatio uudestaan, katso

31.07.2018 18:45 - Elisa Jalasjoki

Joskus väsynyttä kehoa kannattaa kuunnella tarkkaankin.

Hektinen elämäntilanne, sekä esimerkiksi jatkuva uupumus saattavat aiheuttaa nopeastikin oireita, jotka alkavat heijastua jokapäiväisen elämän eri osa-alueille.

Myös liikunta, jonka pääasiallisena tehtävänä on edistää hyvinvointia ja tuottaa mielihyvää, voi yhtäkkiä muuttua painavaksikin taakaksi yksilön elämässä. 

Mutta mitä sitten tehdä, kun urheilusta muuttuukin stressin lievittäjän sijaan sen aiheuttaja? Greatist-verkkojulkaisun mukaan urheiluahdistusta voi pyrkiä lievittämään ainakin viittä eri keinoa hyödyntämällä. 

1. Käytä stressiä hyödyksesi

Esimerkiksi reipas juoksulenkki onnistuu usein parhaiten silloin, kun adrenaliinitasot ovat jo valmiiksi huipussaan.

Mikäli olet siis riidellyt esimerkiksi kumppanisi, ystäväsi tai vanhempiesi kanssa, käytä raivoa hyödyksesi ja lähde lenkille. Tehokkaan treenin lisäksi pääset myös purkamaan paineitasi ja tyhjentämään mielesi. 

2. Muista, ettei kaikki urheilu ole tehokasta

Kaikesta liikunnasta ei tarvitse pitää, eikä kaikkeen tarvitse osallistua. Mikäli aikasi on kortilla esimerkiksi työkiireiden vuoksi, jätä viikoittainen zumba-tuntisi väliin, ja mene kuntosalille. 

Urheilusta on turha ottaa stressiä. Joinain viikkoina kehonhuolto saattaa jäädä vähemmälle, mutta mikäli se tarkoittaa mielenrauhaa sinulle, ei siitä kannata huolehtia.

Oma hyvinvointi, niin psyykkinen kuin fyysinenkin, tulee aina etusijalla. 

3. Anna kehollesi sitä, mitä se tarvitsee

Sen sijaan että urheilisit jatkuvasti vain rutiininomaisesti totutulla tavalla, kokeile vaihteeksi myös jotakin uutta. Pyri harjoittelemaan niin, että edistät samalla sekä omaa liikkuvuuttasi, että myös perinteistä lihaskasvua. 

4. Harkitse elektroniikasta luopumista

Teknologiset apuvälineet, kuten esimerkiksi puhelinsovellukset, sekä aktiivisuusrannekkeet, voivat lisätä motivaatiota, mutta myös laskea sitä. 

Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että jatkuva tulosten tarkastelu voi myös merkittävissä määrin lisätä alakuloisuutta ja stressiä.

Mikäli siis koet muuttuneesi riippuvaiseksi jatkuvasta tulostarkastelusta, kokeile, voisitko jopa mahdollisesti luopua apuvälineistäsi. 

Lue myös: Hiipuuko treenimotivaatio? Pidä innostus yllä 6 helpon vinkin avulla

Lähde: Greatist

Kilpailut

Uusimmat