Kuva: Shutterstock

Taltuta selkäkipu nopeasti - vain kaksi venyttävää liikettä riittää

02.11.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Säännöllinen venyttely lievittää ja ehkäisee alaselkäkipuja.

Alaselkäkivut ovat melko yleinen vaiva, joista suurin osa ihmisistä kärsii jossain vaiheessa elämäänsä. Kipua on helppo lievittää kotikonstein, eikä särky aina vaadi vierailua lääkärin vastaanotolla. Voit katsoa alta Women's Healthin listaamat venytykset, joiden avulla hoidat kipeää ja jumiutunutta selkää kotona.

Lehmän ja kissan asennot

Asetu lattialle konttausasentoon niin, että kämmenet ja polvet ovat tukevasti. Suuntaa katseesi lattiaan, käsien väliin ja varmista, että niskan linja pysyy suorana. Tämän jälkeen pyöristä selkääsi kuvan mukaisesti kohti kattoa.

(kuva: Shutterstock)

Lehmän asennosta liu’ut kissan asentoon työntämällä lantiotasi takaisin alaspäin, alla olevan kuvan mukaisesti. Selkäsi kääntyy kaarelle, jolloin venytyksen tulisi jälleen tuntua alaselässäsi.

(kuva: Shutterstock)

Lapsen asento – ylöspäin katsova koira

Yhdistämällä nämä kaksi joogastakin tuttua venytystä, saat jumiutuneet alaselkäsi lihakset rentoutumaan.

- Tämä harjoitus koettelee lantiosi liikeratoja ja jos venytys aiheuttaa kipua, pysäytä liike siihen, neuvoo fysioterapeutti Patrick Donovan.

Aloita liike lapsen asennosta, jossa pysytellään 1-2 sekunnin ajan. Voit jatkaa venytystä myös niin pitkään, kun se tuntuu hyvältä.

(kuva: Shutterstock)

Liu’u seuraavaksi asentoon, jota kutsutaan ylöspäin katsovaksi koiraksi. Varmista, että lantiosi koskettaa lattiaa ja jalkasi osoittavat suoraan taaksepäin.

(kuva: Shutterstock)

Pysy asennossa vähintään 1-2 sekunnin ajan, jonka jälkeen voit liukua takaisin lapsen asentoon. Toista liikesarjaa puolen minuutin ajan.

Lue myös: Saatat pahentaa selkäkipua tietämättäsi - 6 yleistä syytä vaivan taustalla

Lue myös: Kärsitkö selkäkivuista? Merkit, jotka voivat kertoa kyseessä olevan jotain vakavampaa

Lue myös: Lievitä stressiä tehokkaasti ja lisää treenitehoja - 5 syytä, miksi venyttely todellakin kannattaa

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat