Kuva: Shutterstock

Katkeaako yöunet kuukautiskipujen takia? Täsmävinkit, joilla lievität särkyä ja nopeutat nukahtamista

26.03.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Sikiöasennossa nukkuminen vähentää painetta vatsan alueelta, joka puolestaan voi lievittää kuukautiskipuja.

Kuukautiskipujen yllättäessä särkylääke on useimmille tehokas keino säryn lievittämiseen. Jos kivut ovat herättäneet sinut kesken yöunien, uudelleen nukahtamista voi kokeilla jouduttaa myös muilla keinoin. Bustle-sivusto kokosi yhteen täsmävinkit, joiden avulla rentoudut paremmin jo särkylääkkeen vaikutusta odotellessasi.

Vaihda nukkumisasentoa

Bustlen artikkelista käy ilmi, että sikiöasennossa nukkuminen voi lievittää yöllisiä kuukautiskipuja.

- Kyseisessä asennossa paine vatsan alueen lihasten kohdalla lievittyy, selittää lääkäri Lisa Mindley sikiöasennossa nukkumisen tehoa.

Myös selällään nukkuminen voi tuoda avun ikäviin kramppeihin. Tämä asento nimittäin mahdollistaa myös sen, että voit hieroa kipeitä alueita samalla, kun yrität saada uudelleen unen päästä kiinni.

Lievitä kipua lämmöllä

Jos olet herännyt yöllä kivuliaisiin kramppeihin, eikä uni tunnu tulevan enää millään, nouse hetkeksi sängystä ylös, käy vessassa tai juo jotakin kuumaa. Myös lämpimästä kaurapussista ja kuumavesipullosta on joillekin tehokas apu kuukautiskipujen lievittämisessä.

Hyödynnä meditaatiota ja mindfullnesia

Särkylääke yhdistettynä meditaatioon tai muihin rentoutusharjoituksiin voi olla tehokas keino saada kivunkin keskellä unen päästä uudelleen kiinni. Lataa puhelimeesi sovellus, joka ohjaa sinua rentoutumaan tai keskity kuuntelemaan vain omaa tasaista hengitystäsi ilman, että annat muiden harhailevien ajatusten häiritä nukahtamista.

Lue myös: Muuttuiko kuukautiskierto epäsäännölliseksi? 3 seikkaa, jotka kierto voi paljastaa terveydestäsi

Lue myös: Miksi alavatsa kipuilee myös ilman kuukautisia? 3 yleistä syyllistä kramppien taustalla

Lue myös: 5 oikeasti hyvää tekosyytä jättää urheilutreeni välistä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat