Kuva: Shutterstock

Huolehdi mielenterveydestäsi: 4 tehokasta keinoa nauttia arjesta

30.03.2019 19:15 - Karoliina Kotala

Omaa mielenterveyttään ja hyvinvointiaan voi hoitaa arjessakin helpoin keinoin.

Kiireinen arki ottaa toisinaan koville ja usein päivittäiset ilon hetket voivat jäädä huomaamatta. Niillä on kuitenkin suuri merkitys omaan hyvinvointiin. Tutkijat ovat jo pitkään tienneet, että kyky huomata ja nauttia päivittäisistä ilon hetkistä vaikuttaa myönteisesti muun muassa ahdistukseen ja masennukseen.

Lapsilla on tunnetusti kyky nauttia hetkestä ja ihmetellä maailmaa, aikuisille tuo taito on kuitenkin huomattavasti haastavampaa. Yksi keino olla enemmän läsnä tässä hetkessä on luopua puhelimen tuijottamisesta. Alla neljä tehokasta keinoa olla läsnä ja nauttia hetkestä:

Mene luontoon

Ei ole väliä millaiseen metsään tai puutarhaan menee, kunhan on luonnon helmassa. Luonnossa vapauta mielesi, hengitä syvään ja anna ympäristön vaikuttaa. Tee luonnossa oleskelusta säännöllinen tapa.

Riko rutiinia

Kun teet samat asiat samalla tavalla toistuvasti, aivosi vaihtavat autopilotille. Riko siis rutiini, mene eri reittiä töihin ja muuta tapojasi; silloin joudut havainnoimaan enemmän ympäristöäsi.

Hidasta

Yritä tarkastella millaisia hetkiä sisältyy arkeesi. Kaikki arkiset tilanteet jäävät usein huomiotta, mutta hidastamalla tahtia voit löytää niistäkin uutta ja iloa. Saatat huomata, että päivääsi sisältyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka yleensä vain jäävät huomaamatta.

Pidä lounashetki

Jos sinun on mahdollista pitää lounaalla kunnon tauko, lähde nauttimaan se jonnekin aivan muualle. Mene museoon, luontoon tai jonnekin kiinnostavaan ympäristöön ja innostu.

Lähde: Women’s Health Magzine

https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-173916

Kilpailut

Uusimmat