Kuva: Shutterstock

Tulisiko hampaat harjata ennen vai jälkeen aamupalan? Aterian sisältö paljastaa oikean ajoituksen

07.04.2019 17:45 - Emmi Moilanen

Jos aamupala on sisältänyt esimerkiksi appelsiinimehua, hammaspesua olisi hyvä lykätä hieman myöhemmäksi.

Se, että tulisiko hampaat harjata ennen vai jälkeen aamupalan syömisen, jakaa usein mielipiteet voimakkaasti kahtia. Osa pesee hampaat tottumuksesta ennen aamupalaa ja osa on taas sitä mieltä, että ruoka maistuu pahalta, jos hampaat ovat harjattu juuri ennen syömistä. Nyt Popsugar-sivusto kysyikin hammaslääkäri Julius N. Manzilta, kuinka oikeasti tulisi menetellä.

- Harjaatko hampaasi ennen vai jälkeen aamupalan, riippuu paljon omista mieltymyksistäsi, eikä kumpikaan tapa tee merkittävästi hallaa suun terveydelle, Manz aloittaa.

Hammaslääkäri kuitenkin toteaa, että hammaspesun ajoitusta voi suunnitella sen mukaan, mitä lautaselta on löytynyt. Erityisesti happamat ruuat ja juomat, kuten appelsiinimehu, voivat haurastuttaa hammaskiillettä. Välittömästi hammaspesulle siirtyminen voikin haurastuttaa purukalustoa voimakkaammin.

- Suosittelen pesemään hampaat tunti sen jälkeen, kun olet syönyt. Tämä pätee erityisesti silloin, jos ateria on sisältänyt yhtään mitään hapanta, Manz kertoo.

Artikkelissa todetaan myös, että jos aamiaisesi ei sisällä happamia ruokia tai juomia, ei ole väliä, milloin harjaat hampaasi, vaan voit pysytellä omissa, hyväksi havaituissa tavoissasi. Muista kuitenkin, että suuhygieniasta tulisi huolehtia vähintään kaksi kertaa päivässä – aamuin illoin.

Lue myös: Juotko paljon kahvia? Torju hampaiden kellastuminen hammaslääkärin vinkkien avulla

Lue myös: Supernäyttelijä paljasti hampaisiin liittyvän salaisen taitonsa - olisiko sinusta moiseen?

Lue myös: Näetkö jatkuvasti unia irtoavista hampaista? Asiantuntijat paljastavat, mitä se kertoo elämästäsi

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat