Kuva: Shutterstock

Porrastreeni nauttii jälleen valtavaa suosiota - ota haltuun treeni, josta some meni sekaisin

07.05.2023 12:15 - Minttu Tikkanen

Haaste saattaa aloittelevalle urheilijalle olla jopa turhankin raskas.

Porrastreeni voi kuulostaa nähdyltä ja tylsältä, mutta sosiaalisen median sovelluksessa TikTokissa se nauttii parhaillaan aivan uudesta kukoistuskaudestaan.

25-7-2 StairMaster -treenihaaste on saanut sosiaalisen median sekaisin, sillä TikTokissa kyseisellä tunnisteella merkittyjä videoita on katsottu jopa 240 miljoonaa kertaa. Haasteessa asetetaan porraslaite tasolle 7 ja noustaan askelmia 25 minuutin ajan. Treeni tehdään kahdesti viikossa. 

Lähes jokaiselta kuntosalilta löytyy porraslaite, jolla haaste toteutetaan. Lisähaastetta tuo se, että haasteessa käsiä ei saa käyttää kädensijoilla, vaan kaikki työ on tehtävä yksin jaloilla. Lisäksi käsien otteen irroittaessa joutuvat vatsalihakset tekemään töitä, jotta keho säilyttää tasapainonsa kiipeillessä. Treeni siis kehittää koko alavartaloa kerralla.

Tässä kuten muissakin treeniliikkeissä tekniikan tärkeys korostuu. Liike on huomattavasti siedettävämpi, jos keskität huomiota siihen, että muistat astua koko jalkapohjalla etkä vain päkiöillä.

Vaikka treeni on tehokas, sillä on myös kääntöpuolensa. Aloitteleva urheilija ei välttämättä edes hoksaa, kuinka rankasti haasteessa saa askelmia nousta. Aloittelijan kannattaakin sallia itselleen huoletta esimerkiksi taukoja askeltamisen välissä. Kahden treenin viikkotahtia ei myöskään kannata ylittää, jotta keho ehtii myös palautua rankasta ponnistelusta. Välipäivinä voi harjoittaa jotakin muuta kehonosaa tai tehdä kevyemmän harjoitteen.

Lue myös: Niin helppo pakaratreeni, että voit tehdä sen vaikka telkkaria katsellessa

Lue myös: Voiko viiden minuutin treeni olla tehokas? Asiantuntijat vastaavat

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat