Kuva: Shutterstock

Krapula saattaa joskus jopa helpottua kevyesti urheilemalla - lajit, joita kannattaa kokeilla

28.05.2023 14:15 - Minttu Tikkanen

Nesteytyksestä on syytä pitää erityistä huolta.

Jos on koskaan herännyt edellisen päivän juhlien jälkeisessä krapulassa, tietää, ettei urheilu välttämättä ole silloin ensimmäisenä mielesä. Eikä välttämättä pitäisikään olla, sillä krapulassa keho on jo valmiiksi erityisen kuormittunut, joten raskas liikunta voi vain tuoda lisäkuormitusta. Mutta kevyestä liikkeestä sen sijaan saattaa olla jopa hyötyä olotilasta toipuessa.

Kevyt liikunta saattaa helpottaa oloa sekä fyysisesti että henkisesti, sillä verenkierto vilkastuu ja krapulassa muutoin matalalla olevat mielihyvähormonit alkavat virrata.

Krapulassa urheilussa tärkeintä on pitää tahti maltillisena ja olla keholleen lempeä, krapulapäivänä ei taatusti tarvitse yltää lähellekään parasta suoritustaan.

Suosi näitä lajeja

Hyviä kevyitä lajeja krapulapäiville voisivat olla esimerkiksi kevyt kävely, jooga tai pilates, jotka vain herättelevät kehoa. Jos taas suosit ennemmin lihaskuntotreeniä, käytä vain kehonpainoa, ettet rasita kehoasi liikaa. Jo yksistään pelkkä venyttelykin voi kuitenkin ajaa asian krapulapäivänä. 

Tärkeää on myös kevyenkin urheilusuorituksen jälkeen muistaa juoda riittävästi vettä, sillä alkoholin käyttämisen jälkeen keho on jo valmiiksi nestevajeessa.

Lue myös: 10 000 askeleen suositus ei olekaan paras mittari - enemmän väliä on yhdellä asialla

Lue myös: Monen inhokkiliike on tehokas treeni, kun otat näppärät vinkit haltuun

Lue myös: Treenaaminen ilman lämmittelyä voi olla tuhoisaa - moni ei edes tajua riskejä

Lähde: Bustle

Juttu julkaistu alun perin 24. huhtikuuta 2023. 

Kilpailut

Uusimmat