Kuva: Shutterstock

Kodin seinät hyötykäyttöön - moni tehokas pilatesliike onnistuu kätevästi kotona seinää vasten

17.06.2023 18:15 - Minttu Tikkanen

Seinästä saa esimerkiksi tukea toispuoleiseen liikkeisiin.

Pilatesta voi hyvin tehdä näppärästi kotonakin, jos tunnille lähteminen ei syystä tai toisesta innosta. Tarvitset vain tukevan seinän, jota vasten tehdä kehonpainoliikkeitä. 

Bustlen artikkelissa nostetaan esiin pilatesliikkeet, jotka onnistuvat vähäisemmälläkin kokemuksella ja myös kotioloissa.

1. Punnerrukset seinää vasten. Monelle seinää vasten tehty punnerrus on vähemmän nihkeä kuin perinteinen maassa tehtävä. Liikettä on seinää vasten myös hyvin helppo varioida oman tason mukaan. Mitä kauempana seinästä seisot, sitä rankemman punnerruksen saat aikaiseksi.

2. Seinää vasten käy helposti myös kyykky. Käy ryhti suorana selkä seinää vasten ja asetu jalkojen varaan niin, että polvet ovat 90 asteen kulmassa. Asennossa voi joko pysyä pidossa tai nostaa itsensä jalkojen varassa välillä ylöspäin ja taas laskeutua 90 asteen kulmaan.

3. Istumaannousut jalat seinää vasten. Istumaannousu saattaa helpottua, kun tukee jalkapohjat seinään selinmakuulla. Liike säilyttää kuitenkin täyden tehonsa jalkojen ollessa ylhäällä ja rutistaessasi ylävartaloasi kohti jalkoja. Liikettä voi myös varioida vetämällä esimerkiksi vuorotellen toisen jalan koukkuun vatsalle ja samalla ristikkäisellä kädellä tavoitellen varpaita, jolloin vatsalihakset saavat myös kiertoliikettä. 

4. Seinää kannattaa myös hyödyntää tuen ottamiseen, sitä vasten voi tehdä esimerkiksi monenlaisia jalannostoliikkeitä. Voit esimerkiksi nojata käsillä kasvot kohti seinää ja nostaa vuorotellen jalkoja taaksepäin, jolloin takareidet saavat harjoitusta tai nojata seinään vain toisella kädellä, kylki edellä ja nostaa jalkaa sivulle, jolloin treenaat myös reiden sivua.

5. Seinää vasten liike tulee myös tehtyä aina suoraan, sillä seinä ei horju. Kokeile esimerkiksi askelkyykkyä toinen kylki kiinni seinässä, niin teet liikkeen varmasti suoraan. 

Lue myös: Istuitko pitkään paikallasi? 7 joogaliikettä, jotka vetristävät jumahtanutta kehoa

Lue myös: Niin helppo pakaratreeni, että voit tehdä sen vaikka telkkaria katsellessa

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat