Kuva: Shutterstock

Lonkkiakin on syytä venytellä - ota haltuun ainakin yksi tehokas liike

13.06.2023 08:15 - Minttu Tikkanen

Yksikin liike voi riittää avaamaan jumiutuneita lonkkia.

Lonkat menevät lukkoon helposti, olemmehan usein ison osan päivästä jalkojemme päällä. Varsinkin kovasti urheileville kuten salitreenin tekijöille tai lenkkeilijöille olisi ehdottoman tärkeää myös venytellä raskaan työn tehneitä jäseniä säännöllisesti.

Bustle-median artikkelissa kuvataan "90-90 lonkkavenytystä" helpoksi ja tehokkaaksi tavaksi avata lonkkia. Asento ei vaadi erityistä kokemusta kehonhuoltolajeista, vaan siihen taipuu vähäisemmälläkin harjoittelulla.

Aloita menemällä nelinkontin polvien ja kämmenien varaan. Työnnä sitten toinen jaloistasi eteen, ja käännä se sivusuunnassa 90 asteen kulmaan niin, että saat laitettua myös siinä asennossa polven ja jalkaterän maahan. Nojaudu taaksepäin niin, että pääset istuvaan asentoon jalka koukussa edessäsi. Takana oleva jalka voi olla ulospäin koukussa. Lisää painetta venytykseen voit halutessasi hakea siirtämällä keskivartalosi painopistettä vuoroin eteen ja taakse. Mallia liikkeeseen voit katsoa alta. Jos upotus ei näy, näet videon täältä.

Lue myös: Yksi joogaliike on kullanarvoinen, jos haluat parantaa ryhtiäsi - ei vaadi aiempaa kokemusta

Lue myös: Istuitko pitkään paikallasi? 7 joogaliikettä, jotka vetristävät jumahtanutta kehoa

Lue myös: Haluatko selvitä vain yhdellä venytyksellä? Ota käyttöön "maailman paras venytys"

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat