Coca Cola, Audi, General Motors... Katso Super Bowlin huimat tv-mainokset

05.02.2012 09:15 - Antti Granlund

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu Super Bowl otellaan ensi yönä Suomen aikaa. Maailman suurimpiin urheilutapahtumiin kuuluva tapaus on tuttu myös väliaikaohjelmastaan ja mainoskatkoilla nähtävistä rahakkaista tv-mainoksistaan.

Super Bowlissa vastakkain ovat New York Giants ja New England Patriots.

Tänä vuonna väliaikashow'n ykköstähti on uuden singlensä Give Me All Your Luvin'  esittävä Madonna. Poptähti julkaisi musiikkivideon kappaleesta perjantaina. Siinä esiintyvät myös laulajat M.I.A. ja Nicki Minaj. Voit katsoa video tästä.

Useat firmat esittävät Super Bowlin mainoskatkoilla erityisesti kyseistä tapahtumaa varten suunniteltuja tv-mainoksia. Tänä vuonna mainoskatkoilla nähdään muun muassa Audin, Coca Colan, General Motorsin, 2nd Story Softwaren, Acuran, Best Buyn ja Bridgestonen mainoksia. Tapahtumaan kannattaakin satsata, sillä Super Bowlia seuraa vuosittain yli 100 miljoonaa ihmistä.

Osa tv-mainoksista on julkaistu etukäteen Youtubessa ja osa nähdään ensimmäistä kertaa vasta varsinaisessa tv-lähetyksessä. Voit katsoa osan mainoksista alta:

Audi

Audi satsaa omassa mainoksessaan vampyyriteemaan. Sen taustalla soi Echo & The Bunnymenin klassikkokappale The Killing Moon, jonka voit kuunnella kokonaan tästä.

 

Dannon

Dannonin jugurttimainos vaikuttaa aluksi hyvin perinteiseltä, mutta sen lopussa on hienoinen yllätys.

 

Doritos

Doritoksen mainos on perusidealtaan tavanomaista tortillanaksumainosta uskaliaampi. Netissä on ollut kampanja, jossa haetaan suosituinta mainosta. Yksi ehdokkaista on yllä.

  

E*Trade

Myös E*Trade satsaa lapsiin, tällä kertaa miehen äänellä puhuviin.

  

Chevy Sonic

General motors mainostaa montaa automerkkiään Super Bowlissa. Chevy Sonicin mainoksessa stuntmiehet päästetään irti. Taustamusiikkina kuullaan Fun.in hittiä We Are Young, jonka voit kuunnella tästä.

 

Chevy Happy Grad

Toisessa Chevy-mainoksessa nuorukainen ymmärtää väärin valmistujaislahjansa laadun. Mainos on vuoden hauskimpia.

  

Chevy Sonic 

Chevy Sonicin mainoksessa yleensä negatiivisena nähtävä ötökkäteema on käännetty täysin päälaelleen, kun animoidut hyönteiset pääsevät kokemaan vauhdin hurmaa.

 

Coca Cola

Myös Suomen televisiossa nähdyt Coca Colan jääkarhut ovat jenkkifutistuulella. Mainoksista on tehty monta versiota, joissa on sekä Giantsia että Patriotsia kannattavia jääkarhuja.

Vuoden 2012 Super Bowl pelataan sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä 6.2. Indianapolisissa. Vastakkain ovat New York Giants ja New England Patriots. Nelonen Pro tarjoaa lähetykset ilmaiseksi sekä suomeksi että englanniksi selostettuna.

Lähde: AdWeek

Kilpailut

Uusimmat