TPS katkaisi JYPin voittoputken

21.01.2014 21:15 - Aukusti Vatanen

JYPin kuuden ottelun voittoputki katkesi tiistaina Turussa, kun hurrikaanimiehistön keskittyminen ei ollut edellisten otteluiden tasolla. Kotijoukkue TPS:n sankareiksi nousivat tehot 1+2 merkkauttanut Brian Willsie ja kaksi maalia viimeistellyt Niclas Lucenius. TPS-JYP 4-2 (1-1,0-1,3-0.)

Avauserä ei tarjonnut suurta draamaa. Molemmat joukkueet onnistuivat kerran maalinteossa, kun vastustaja sortui selkeään virheeseen. Brian Willsie vei kuuden minuutin kohdalla kotijoukkueen johtoon ja Ossi Louhivaara vastasi tasoituksesta vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin.

JYP aloitti toisen erän avauserää paremmin. Vieraat siirtyivät johtoon, kun erää oli takana kahdeksan minuuttia. 1-2 maalin viimeisteli Jyrki Välivaara.

JYP on tehnyt edellisissä otteluissa selkeästi vuodenvaihdetta vähemmän virheitä, mutta tiistaina ote herpaantui muutamaan otteeseen kohtalokkaasti. Kotijoukkue hiipi peliin mukaan hieman ennen päätöserän puoliväliä. Niclas Lucenius laukoi ensin tasoituksen ja hetkeä myöhemmin Matias Sointu vei jo TPS:n 3-2 johtoon. JYP ei saanut aikaan kunnollista kiri vaan TPS onnistui iskemään lopullisen ratkaisun kuusi minuuttia ennen päätöstä. 4-2 loppulukemat viimeisteli illan toisella osumallaan Lucenius.

Pelit jatkuvat perjantaina Lukon vieraana.