Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä

17.05.2013 13:17 -

G. W. Sundmansin kokki Ismo Sipeläinen on valittu Pohjoismaiden parhaaksi nuoreksi kokiksi.

Nuorten kokkien mittelö käytiin Ruotsin Göteborgissa. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.

Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.

Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.

Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.

Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat