Suomi nappasi kokkimestaruuden – voitto tuli villisialla ja sokerisuolatulla nieriällä
G. W. Sundmansin kokki Ismo Sipeläinen on valittu Pohjoismaiden parhaaksi nuoreksi kokiksi.
Voittaja Ismo Sipeläinen on 22-vuotias ja valmistunut ravintolakoulu Perhosta. Reilun kahden vuoden ajan hän on työskennellyt maineikkaassa ravintola G. W. Sundmansissa.
Tämänvuotisessa kilpailussa alkuruoan pakollisina raaka-aineina annettiin nieriä ja sinisimpukka. Sipeläinen valmisti paahdettua sokerisuolattua nieriää, savustettua sinisimpukka-nieriätartaria ja simpukkalientä.
Pääruokaan annettuna raaka-aineena tuli villisian luuton lapa. Sipeläinen valmisti pitkään haudutettua rosmariinilla maustettua villisian lapaa, karamellisoitua purjosipulia ja omenaa.
Jälkiruokatehtävässä puolestaan olivat pakollisina aineina vadelma ja suklaa, joista syntyi vadelmamoussea, -sorbettia sekä mintulla maustettua suklaanamelakaa.
Ensimmäistä kertaa pohjoismaisten nuorten kokkikilpailun voitto tuli Suomeen.
Kilpailut
Uusimmat
Presidentti Donald Trump lanseerasi omat hajuvedet - tuotteilla hurja hintalappu
Metsäpeuran suojeluun mittava EU-rahoitus - Suomessa elää noin kolme tuhatta yksilöä
Poliisi tutki valoilmiöta ja räjähdystä Ahvenanmaalla
Kesäromanssi, oivallus vai elämänsuunnan muutos? Lue tekoälyn horoskooppi heinäkuulle
Lähdevesi, kivennäisvesi vai vichy? Katso, mitä eroa eri vesillä todellisuudessa on
Näytä lisää