Baarityöntekijä tilitti asiakkaiden käytöstä: "Olen haaveillut kostosta"

23.09.2014 17:35 - Anna Hopi

Harvassa ammatissa henkilö kohtaa yhtä hankalia asiakkaita kuin baarityöntekijä. Eräs ammattia harjoittava nainen puhui suunsa puhtaaksi Facebookissa. Miltä tuntuu, kun asiakkailla on huono päivä ja he purkavat tuntemuksensa sinuun?

New Yorkissa sijaitsevassa baarissa työskentelevä naistarjoilija on saanut vuosien ajan sietää lääppimistä ja ehdottelua, jota harvassa ammatissa oletettaisiin toisen sietävän.

"Minua on kohdeltu monesti niin käsittämättömän huonosti ja tylysti, että ette uskoisi. Minä olen ottanut jokaisen ilkeän tai asiattoman asiakkaan nimen ylös - ja joskus jopa kuvan heidän käyntikorteistaan. Olen haaveillut kostosta - siitä, miten julkaisin heidän nimensä. Aiemmin olen kuitenkin saanut itseni vakuutettua siitä, ettei se ole sen arvoista. Mutta nyt kamelinselkä on katkennut - lopullisesti." hän kirjoittaa julkisessa Facebook-statuksessaan.

Kaikki tapahtui, kun eräs hänen finanssialalla työskentelevistä asiakkaistaan oli laittanut kätensä hänen takamukselleen, ja sanonut, että haluaisi ottaa hänet mukaansa. Tämä siis aivan normaalin tilauksen yhteydessä.

Kuten monella baarityöntekijällä, olisi tälläkin tarjoilijalla ollut oikeus poistaa häntä loukannut asiakas baarin tiloista. Realiteetit tulivat kuitenkin vastaan: hän oli töissä yksin, eikä hänellä ollut apunaan esimerkiksi portsaria, joka ison miehen olisi voinut saattaa ulos.

Niinpä hän päätti ottaa jälkikäteen käyttöön kovat keinot ja julkaisi miehen nimen ja kuvan hänen kuitistaan.

"Minä en halua hyökätä sinua vastaan. Mutta mikäli tämä viesti tavoittaa sinut, saa se ehkä sinun miettimään, miten jatkossa käyttäydyt. Ehkä ymmärrät, kuinka väärin ja loukkaava pienikin ele saattaa olla. Ehkä tämä saa myös muut havahtumaan siihen, mitä saa ja mitä ei saa tehdä." hän sanoo.

Lisäksi hän esittää toiveen kaikille statuksen lukeville:

"Olkaa ystävällisiä tarjoilijoillenne. Ja jos drinkissänne kestää hieman, saattaa se johtua esimerkiksi siitä, että tarjoilija itkee vessassa, koska edellinen asiakas on ollut hänelle niin inhottava."

Hänen päivitystään on jaettu Facebookissa lähes 10 000 kertaa. Lue se kokonaisuudessaan tästä.

 

Ruotsissa avattiin äskettäin alkoholiton baari - miksi ihmeessä? Uutiseen pääset täältä.

Kilpailut

Uusimmat