Dome Karukoski Mielensäpahoittajan menestyksestä: "400 000 on maaginen raja"

19.11.2014 14:55 - Anna Hopi

Mielensäpahoittaja on kerännyt teattereihin tähän mennessä yli 400 000 katsojaa. Ohjaaja Dome Karukosken mielestä se on merkki siitä, että elokuvan tekemisen aiheet ovat muuttumassa yhä laveammiksi.

-Nykyään 400 000 katsojaa on eräänlainen maaginen raja. Juhlistettiin extemporena eilen. Se kuuluu taikauskoon, ettei järjestetä mitään ennen kuin luku on täynnä. Tarjottiin kahvia ja pullaa, se sopii Mielensäpahoittajan pirtaan. Musta tuntuu, että shampanjan poksauttelu olisi ollut asia, josta Mielensäpahoittaja olisi pahoittanut mielensä tosi isosti, kertoi Dome Karukoski.

Mitä yli 400 000 katsojan saavuttaminen merkitsee elokuvaa tehneelle tiimille ja ylipäätään suomalaisille elokuvantekijöille?

- Vanhempi sukupolvi tietää kertoa, että on ollut aika, jolloin on toivottu, että muilla suomalaisilla elokuvilla menisi tosi huonosti ja tämä oma loistaisi. Se on muuttunut. Nykyään suomalaiset elokuvantekijät tukevat toisiaan. Kun suomalainen menestyy, se on hyvä kaikille. Se luo luottamussuhdetta yleisön ja tekijöiden välille, kommentoi mies.

- Kyllähän me tiedettiin, että Mielensäpahoittajalla on paljon lukijoita. Ajateltiin, että 200 000 katsojaa olisi realistinen onnistuminen. 400 000 katsojaa tarkoittaa, että elokuva on kerännyt kansaa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Silloin puhutaan crossover-elokuvasta, joka ylittää rajoja. Se, että 80-päähenkilö ja Antti Litjan kaltainen näyttelijä vetää elokuvateattereihin tuollaisen yleisön, on mahtava merkki.

- Se mahdollistaa tuollaisten elokuvien tekemisen tulevaisuudessakin, ettei aina vaan tehdä 15-30-vuotiaista cityihmisistä. Tämä leventää mahdollisuutta aihepiireissä. Suomessa pyritään tekemään joko isoa tai haastavaa elokuvaa. Isot pyritään tekemään tietyssä mallissa, sillä rahoitetaan ala tai pyritään pitämään maakuntateatterit pystyssä. Tämä antaa tekijöille vapauksia.

Katso alta kuvagalleria Mielensäpahoittajan iloisesta fanitapaamisesta, jossa riitti juhlavaa tunnelmaa.

 

Tuottaja Markus Selin kertoi äskettäin Iskelmälle, mikä on hänen mielestään Mielensäpahoittajan salaisuus. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat