Äiti imettää kouluikäistä tytärtään: "Teen sitä niin pitkään, kun hän pyytää"

30.12.2014 21:54 - Senni Loikala

Mediassa on kirjoiteltu paljon siitä, koska äidin olisi hyvä vieroittaa lapsensa rinnan imemisestä. Brittiläinen Denise Sumpter antaa kuusi ja puolivuotiaalle tyttärelleen rintaruokintaa aina, kun lapsi sitä pyytää.

Brittityttö Bellen suhde äitiinsä on hieman erilainen kuin luokkatovereilla. Kun tyttöä väsyttää, hän on kipeä tai tahtoo vain viettää mukavaa aikaa äitinsä kanssa, hän pyytää tätä imettämään. Yleensä hänen äitinsä Denise Sumpter, 44, kaivaa tällöin rinnan esiin ja antaa tytön juoda siitä.

- Tulen imettämään Belleä niin pitkään, kun hän pyytää. En tiedä kauan näin tulee olemaan. ... Minusta siinä ei ole mitään outoa, Sumpter kertoo.

Joskus Belle tahtoo tissiä pari kertaa päivässä, toisinaan kerran tai kahdesti viikossa. Yhden rajanvedon Sumpter on tehnyt rintaruokinnassa: kun tytär oli neljän, viiden vanha, hän lakkasi imettämästä tätä julkisilla paikoilla.

Sumpterilla on myös toinen lapsi, 18 kuukauden ikäinen Beau-pienokainen. Toisinaan Belle ja pikkusisar saavat rintamaitoa samaan aikaan. 

"Lapset ovat rauhallisia ja onnellisia"

Sumpter uskoo, että rintaruokinnalla on ollut positiivisia vaikutuksia hänen tyttäreensä. Belle on päätä pidempi kuin useimmat luokkatoverinsa ja sairaana vain harvoin. Lisäksi hän soittaa lahjakkaasti viulua, tanssii ja laulaa.

- On asioita, joihin siitä (imettämisestä) on hyötyä - lapset ovat rauhallisia ja onnellisia. Mutta voin sanoa täydellä varmuudella, että olen tehnyt tämän lasteni etujen takia, kommentoi Sumpter.

Sumpter myös uskoo, että pitkään jatkunut rintaruokinta auttaa pitämään hänet kunnossa. Esimerkiksi seksielämä aviomiehen kanssa ei ole kärsinyt.

Syytöksiä itsekkyydestä

Kaikki eivät pidä hyvänä, että lasta imetetään vielä kouluikäisenä. Sen myös Sumpter on kokenut.

- Pitkään imettäviä äitejä syytetään usein itsekkäiksi.

Vaikka hänen sukulaisensa pyöräyttelevät välillä silmiään hänen mielipiteilleen pitkään imettämisestä, hyväksyvät he sen nykyään omalla tavallaan. Sumpter on nimittäin niin varma asiastaan. Hän kuitenkin luulee, ettei Belle tule enää tahtomaan tissiä pitkään. Tytöltä irtoaa jo maitohampaita.

Entinen kätilö ja imetysneuvoja Clare Byam-Cook pitää Sumpterin tapausta kyseenalaisena.

- Hän saatta tehdä tyttärestään pilkan kohteen. On asioita, joihin vanhempien täytyy sanoa "ei", ja tämä on yksi niistä, Byam-Cook kommentoi.

Pääset katsomaan kuvia Sumpterista, Bellestä ja Beausta täältä.

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat