IL: Mies pelasti suomalaisvauvan merestä: "Kahdesta sekunnista kiinni"

21.05.2015 09:10 - Anna Hopi

Bangladeshilainen Faiz Ullah Chisty koki häkellyttävän tilanteen tiistaina, kun istui vaimonsa kanssa Helsingin Kaivopuistossa erään kahvilan edustalla.

Miehen mukaan pariskunta oli lähtenyt kävelylle ja he istuivat penkeille suositun Cafe Caruselin edustalle. Faiz Ullah Chisty kiinnitti jo tuolloin huomiota pariin, joka istui heistä viiden metrin päässä vaunuissa levänneen vauvansa kanssa.
Vanhempien huomio herpaantui aggressiivisten lokkien takia. Samaan aikaan tuuli tarttui vaunuihin ja ne lähtivät vierimään kohti merta lapsi mukanaan.

- Olin selin pariskuntaan, joten en nähnyt tarkalleen mitä tapahtui. Vaimoni sen sijaan oli kasvot heihin päin, joten hän huomasi kohti merta vierivät vaunut. Hän huusi säikähtäneenä ja minä käännyin katsomaan. En miettinyt sekuntiakaan, vaan hyppäsin vaunujen perässä mereen. Vain muutama sekunti sen jälkeen myös vauvan äiti näki tapahtuman ja hyppäsi perässäni, Chisty kertoi Iltalehdelle.

Mies näki, miten lapsi alkoi vajota mereen, mutta sai viime hetkellä tartuttua häneen.

- Se oli kahdesta sekunnista kiinni, muuten tilanteesta olisi tullut täydellinen katastrofi.

Olikin helpottavaa, kun lapsi parkaisi päästyään veden pinnan yläpuolelle. Parilla ei ollut aikaa vaihtaa sanoja vanhempien kanssa, sillä heidän piti lähteä vaihtamaan lämmintä vaatetta kylmästä kankean Chistyn ylle.

Kiitolliset vanhemmat kirjoittivat asiasta Facebookiin ja pelastustyön tehnyt pariskunta löydettiin sosiaalisen median kautta. Chisty kertoi saaneensa vuolaita kiitoksia.

Lähde: Iltalehti.

 

Kilpailut

Uusimmat