5 asiaa, joita ei kannata sanoa puolisolle heti kotiin tultuasi

21.09.2015 11:32 - Emma Ylistalo

Meillä kaikilla on joskus rankka päivä töissä, mutta sen ei tarvitse aiheuttaa kränää kotona.

Saatat pitää harmittomana heittona lausetta, jonka päästät suustasi juuri kun puolisosi on saapunut kotiin. Tai ajattelet ehkä, että astuessasi kotiin, on hyvä hetki purkaa heti ajatuksesi. Jätä ainakin alla olevat lauseet sanomatta sillä hetkellä, kun olette päässeet rankan työpäivän jälkeen molemmat vihdoin kotiin.

"Mitä teemme tänään?"
Paine siitä, että heti kotiin tultuaan tarvitsisi miettiä illan tekemisiä, on liikaa useimmille meistä. Anna siis aikaa rauhoittua, ennen kuin pyydät päätöstä illan menoista.

"Minulla on ollut todella huono päivä"
Tällaisessa tilanteessa kumppanisi ei voi kuin kysyä miksi ja odottaa tilitystäsi, vaikka hän ei sitä juuri jaksaisi. Mieti siis kaksi kertaa, että olisiko suhteellenne kuitenkin parempi, ettet purkaisi koko päivääsi toisen niskaan heti kotiin tultuasi.

 

"Minulla on kerrottavaa"
Jos sanot näin, se voi kumppanisi mielestä olla mitä tahansa sen väliltä, että unohdit ostaa maitoa tai että sinulla on toinen. Isommille uutisille kannattaa varata toinen hetki ja toista on turha säikyttää ostosten takia.

"Mitä teemme ensi lauantaina?"
Tässä vaiheessa kumppanisi miettii kuumeisesti, miksi kysyt näin. Haluatko viettää silloin laatuaikaa yhdessä vai lähteä ulos tyttöporukalla? Kuuluuko hänen varata se sinulle vai keksiä jotain muuta tekemistä? Jätä kryptiset kysymykset toiseen hetkeen.

"Saat huolehtia tänään itse päivällisestäsi"
Vaikka sinulla olisikin illalla muuta menoa, kumppanisi osaa varmasti itse huolehtia ruokailuistaan. Tämä lause saa kumppanisi ainoastaan ärsyyntymään, sillä se kuulostaa juuri siltä, että et usko hänen selviytyvän siitä.


Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat