7 asiaa, joita naisten ei tulisi sanoa toisilleen

09.10.2015 10:00 - Emma Ylistalo

Naiset kokevat helposti ulkonäköpaineita, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että saatamme tajuamattamme luoda niitä itse lisää?

Saatamme vahingossa sanoa ystävillemme asioita, jotka itse asiassa olisi parempi jättää sanomatta. Kiinnitä siis tästä eteenpäin enemmän huomiota siihen, kuinka puhut kanssasisarillesi. Lue alta seitsemän asiaa, joita naisten ei tulisi sanoa toisilleen. 

1. ”Kun olen syönyt tämän, treenaan huomenna salilla entistä kovemmin.”

Moni meistä on varmasti päästänyt tämän lauseen suustansa tai kuullut sen joltain toiselta. Se kuitenkin kertoo viestiä siitä, että melkein mikä tahansa ruoka josta nautit, on synti ja sinun on rangaistava itseäsi siitä.
 

2. Miehet pitävät kuitenkin enemmän…

Naisten kuulee usein sanovan tätä ystävilleen kehuakseen heidän ulkomuotoaan. Muista kuitenkin, että kenenkään ulkoinen olemus ei ole kiinni siitä, mitä muut ajattelevat.
 

3. ”Näytät upealta, oletko laihtunut?”

Kun nainen sanoo tämän toiselle, hän tarkoittaa varmasti hyvää. Samalla se myös saattaa tahtomattamme vahvistaa sitä ajatusta, että hyvä ulkonäkö perustuu siihen, että mahdumme yhteiskunnan esittämään laihaan muottiin.
 

4. ”Älä huoli, olet kauniimpi kuin hän.”

Tämän sanoo helposti lohduttaakseen ystäväänsä eron hetkellä tai kun hänen ihastuksensa onkin kiinnostunut toisesta naisesta. Tämäkin lause ainoastaan lisää voimaa sille ajatukselle, että naiset eivät osaa pitää yhtä. Se myös ruokkii ajatusta siitä, että pärjätäkseen, on oltava viehättävä.
 

5. Naiset ovat hulluja.

Naisten kuulee helposti kuvailevan sanalla hullu miesystävänsä ex-kumppania. Luultavasti syy normaalista poikkeavaan käytökseen johtuu vain siitä, että entinen puoliso kokee tulleensa loukatuksi ja kärsii. Ja tässä vaiheessa melkein jokainen voi myöntää olleensa joskus samassa tilanteessa.
 

6. ”Milloin aiot hankkia lapsia?”

Lasten saaminen on varmasti tärkeä virstanpylväs missä tahansa perheessä, mutta se ei välttämättä ole sitä, mitä jokainen nainen haluaa. Et voi myöskään koskaan tietää, mitkä ovat syyt lapsettomuuden takana. Älä siis kysele perheen perustamisesta, ellei se ole luonteva keskustelun aihe.
 

7. “Saako tämä minut näyttämään lihavalta?”

Tämän kysymyksen kysyminen vahvistaa ajatusta, että et saa poistua kotoa, jos näytät ”lihavalta.” Jos tarkoituksena on liikkua sitä kohti, että jokainen on hyväksytty omana itsenään vartalotyypistä huolimatta, meidän täytyy hyväksyä myös itsemme. Kun me olemme tyytyväisiä itseemme, annamme samalla muillekin naisille viestiä, että he voivat tuntea samoin.

 

Lähde: Mind Body Green 

Lue myös: Miksi ystävyys päättyy? Koskettavimmat tarinat koottiin yhteen

Kilpailut

Uusimmat