Ile Kallio muistelee suuren rakkauden alkua: Muut tajusivat asian ennen meitä

22.11.2015 12:15 - Eeva Rajala

40-vuotista taiteilijauraa ja 60-vuotissyntymäpäivään tällä viikolla juhlinut muusikko Ile Kallio muistaa oikein hyvin hetken, jolloin ensimmäisen kerran tapasi vaimonsa, laulaja Kaija Kärkisen.

Oli kesä vuonna 1990 ja Ile Kallio oli Helsingissä Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa. Oli kaunis sää ja Kalliota vastaan käveli laulaja Oona Kamu ja joku tumma neitokainen.

- Oonan tunsin hyvin, olimme tehneet yhdessä studiossa töitä ja hän on edelleen erinomainen laulaja. Oona pysähtyi kadulla ja esitteli "Tässä on Kärkisen Kaija, hän on se joka vie minulta kaikki keikat nykyään", Kallio muistelee.

Kaija ei sanonut sanaakaan

Kallio oli katsellut tummaa, kaunista naista, joka alkoi hermostuneesti kaivella laukustaan tupakkaa. Tuolloin Kärkinen vielä poltti. Ile Kallio tarjosi herrasmiehenä naiselle tulta, mutta Kärkinen ei sanonut miehelle sanaakaan.

Toisen kerran kaksikko tapasi toisensa studiossa puoli vuotta myöhemmin. Kallio muistelee, miten paljon he ovat tehneet töitä yhdessä. Hiljalleen alkoi työpaikkaromanssi. Kallio ei muista tarkkaa hetkeä, jolloin tunteet alkoivat voimistua.

"Pakkohan siinä oli alkaa puhua"

- Jossain vaiheessa huomasi, että tämä onkin nyt jotain vakavampaa. Emme puhuneet asiasta keskenämme asiasta mitään. Olin vielä naimisissa silloin, tosi avioliitto oli jo aika naarmuilla. Kaija oli herrasnainen, eikä todellakaan tehnyt itseään mitenkään tykö. Mutta kyllähän se meni sitten sellaiseksi, että pakkohan siinä oli alkaa puhua, Kallio jatkaa.

Kallio kertoo, että muut olivat olleet jo aiemmin ihan varmoja, että kaksikolla oli suhde, vaikka mitään suhdetta ei vielä ollut. Etenkin ulkopuoliset näyttävät usein vaistoavan asioita, joita ei vielä ole. Kaksikko on musisoinut yhdessä yli kaksi vuosikymmentä.

Paluu rock-musiikin pariin

Viime vuodesta saakka Kallio on tehnyt musiikkia Ile Kallio Big Rock Bandin kanssa. Kalliosta on ollut mahtavaa palata rock-musiikin pariin.

- Olen kuitenkin kasvanut kuuntelemalla rockbändejä. Kun puhun rockbändeistä, en puhu 50-luvun rock n' roll -bändeistä vaan 60-luvun rockbändeistä. The Who aloitti rockmusiikin My Generation -biisillä. Rock oli itsetietoista nuorten musiikkia, jossa vanhemmilla ei ollut mitään sijaa. Se on musiikkia, jonka myötä olen kasvanut, Kallio selventää.

Ile Kallio Big Rock Band nojaa vahvasti tuohon musiikkiin. Uusikin materiaali ammentaa vanhasta rockperinteestä. Katso yhtyeen tulevat keikat täältä! (Ile Kallio Big Rock Band)


Lue myös: Suomalaismuusikko hehkuttaa Adelen musiikkia: Jos ei itketä, jotain on vialla

Kilpailut

Uusimmat