Kuinka kauan parin täytyy olla yhdessä, jotta seksistä tulee nautinnollisinta?

18.01.2016 09:10 - Emma Ylistalo

Tutkimus selvitti, kuinka monen kuukauden jälkeen pariskunnat nauttivat eniten yhteisistä hetkistä makuuhuoneen puolella.  

Useat varmaankin tietävät ne suhteen alkuajat, kun ei malta pitää näppejään erossa kumppanistaan ja suuri osa ajasta kuluu makuuhuoneen puolella. Tuoreen tutkimuksen mukaan ensimmäiset kuusi kuukautta ovat juuri ne, kun seksistä nautitaan eniten.

Tutkimuksen kohteena oli 2800 25-41-vuotiasta heteroseksuaalista saksalaista, joita tutkittiin joka vuosi kolmen vuoden ajan. Tutkijat huomasivat, että seksuaalinen tyytyväisyys huipentui sekä miehillä että naisilla kuuden kuukauden kohdalla ja alkoi heiketä vuoden kohdalla. Yhdessä elämisellä tai avioliittolla ei näyttänyt olevan vaikutusta tähän.

Tutkijat päättelivät tämän johtuvat siitä, että kuusi kuukautta on se aika, joka kumppaneilla menee oppia toistensa mieltymykset. Vuoden jälkeinen lasku johtui osaksi siitä, että seksiä harrastetaan aikaisempaa harvemmin. Tämän puolesta siis säännöllinen seksi voisi auttaa ylläpitämään mahdollisimman suurta tyytyväisyyttä seksiin, mutta sekään ei täysin selittänyt asiaa. Osa tutkimukseen osallistuneista nimittäin koki sen tavalliseksi intohimon hiipumiseksi.

Tutkimuksessa selvisi myös, että ne pariskunnat jotka olivat muutenkin tyytyväisempiä parisuhteeseensa, olivat myös tyytyväisempiä seksielämäänsä. Tyytyväisyys parisuhteeseen ei kuitenkaan vaikuttanut seksin harrastamiseen useammin, joten tutkijat päättelivät syynä olevan laadukkaamman seksin.


Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat