Kuva: Lauri Kujanpää

Ystävän kaunis teko herkisti Irinan: "Se oli ihanaa, henkilökohtaista ja liikuttavaa"

14.02.2020 15:15 - Milena Raappana

Laulaja Irina muistelee ystävänsä lämmintä tekoa, joka on poikkeusellinen nykypäivänä.

Laulaja Irinan, 44, viime toukokuussa julkaistu Haluun olla yksin -single tuskin jäi keneltäkään huomaamatta. Kultaa striimannut radiohitti oli tarttuva korvamato, jonka sanomaan moni pystyi samaistumaan. 

Artisti on kypsytellyt yhdeksän kuukautta uutta Rankka päivä -biisiään, jonka hän julkaisi tänään ystävänpäivänä. 

- Kerranki on biisi, joka ei ole omakohtainen, Irina naurahtaa Voice.fi:n haastattelussa. 

Tiina Vainikaisen ja Kalle Mäkipellon tekemä kappale kiinnitti laulajan huomion melodioillaan ja kokonaisuudellaan, mutta tähti tunnistaa lähipiiristään kappaleen ylidramaattisuuteen taipuvan hahmon. 

- Kyllähän meistä jokainen tietää ihmisiä, joilla elämässä asiat menee vähän niin näin ja pienetkin asiat ovat isoa draamaa, mutta koskaanhan ne eivät ole omaa syytä, vaan se syyllinen on vaikkapä töykeä kaupan kassatyöntekijä tai kun ei tullut sitä helkkarin lottovoittoa, vaikka piti, Irina kuvailee. 

- Kyllä minullakin tulee mieleen pari tyyppiä lähipiiristä, joiden puolisoille halusin tämän biisin tehdä, Irina nauraa. 

"Ystävyys konmarittuu, kun ei ole yhtymäkohtia"

Ystävänpäivän kunniaksi keskustelemme Irinan kanssa ystävyydestä. Artistin lähipiiri on pieni, mutta tiivis. Tähän joukkoon lukeutuu myös hänen bänditoverinsa. 

Ikimuistoisia hetkiä ystävien kesken on monia, mutta yksi on jäänyt Irinalla päällimmäisenä mieleen.

- Rakas ystäväni oli kirjoittanut minulle paperisen kirjeen, kun olin Vain elämää -ohjelmassa. Oli minun päiväni, ja ystäväni oli katsonut jakson ja sen perusteella kirjoittanut kirjeen fiiliksistä ja ajatuksista, mitä heräsi. 

Irina sai kirjeen Kouvolan keikallaan. Ystävä itse ei päässyt sitä tuomaan, mutta hänen miehensä toimi viestin viejänä. 

- Se oli ihanaa ja henkilökohtaista. Se on asia, jonka voi säilyttää ja johon voi palata. Niin liikuttavaa, Irina selittää tuntemuksiaan. 

Viime vuosien uutiset suhteiden karsimisesta ja ystävyykssuhteiden konmarituksesta ovat laulajan mielestä olleet karun kuuloisia asioita. Hänen omassa elämässään ihmissuhteet eivät ole saaneet rajuja päätöksiä, vaan "ne ovat konmarittuneet" itsestään.

(kuva: Lauri Kujanpää)

- Kun sain lapsen, tuli uusi ystäviä, joilla oli myös lapsia ja oli lapsitreffejä. Sitten, kun lapsille tulee omat kuvionsa, niin se vähän jää. Heitä on kiva nähdä, mutta se ei ole aktiivista. Kaveri- ja ystävyyssuhteet konmarittuvat luonnostaankin, kun ei ole mitään yhtymäkohtia, Irina sanoo.

Laulaja luottaa siihen, että hyvä ja vahva ystävyys pysyy kasassa ilman sen suurempia huoltotoimenpiteitä.

- Jotkut sanovat, että ystävyys on kuin parisuhde, mutta en halua ajatella sitä sellaisena. Ei minun mielestäni ystävyyttä niin hirveästi tarvitse huoltaa. Totta kai sitä pyrkii laittamaan viestejä ja soittelemaan, Irina kuvailee. 

- Suurin oivallukseni ystävyydestä on se, että se on vapaaehtoista. Siinä täytyy olla hyvä olla, jotta siinä on järkeä. Vaikka olisi parisuhteessakin, niin ei sitä silti kaikkea puolisolle kerro. Sitten on se semmoinen, jolle voi kertoa senkin ryönän, mitä ei välttämättä halua tuoda siihen rakkaussuhteeseen.

- Ilman ystäviä elämä olisi helkkarin tylsää, Irina kiteyttää. 

Lue myös: Laulaja Irina vanhemmuuden vaikeista puheenaiheista: "Seksistä puhutaan usein saarnaavaan sävyyn"

Lue myös: Laulaja Irina muistelee Olli Lindholmia - "Saimme asiat puhuttua"

Kilpailut

Uusimmat