Kuva: AOP

YleX: Samu Haber avoimena huumekohusta: "Otetaan se sakko ja sit tehdään taas lauluja"

30.04.2020 11:15 - Iiro Myllymäki

Samu Haber on syytteessä huumausainerikoksesta. Mies kertoo YleX:lle, että kohu ei enää vaivaa hänen mieltään.

Laulaja-lauluntekijä Samu Haber, 44, on kommentoinut YleX:lle saamaansa huumausainerikossyytettä. Tammikuussa otsikot lauloivat, kun Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamies oli saanut syytteen vyyhdissä, jossa syytettyjä on yli 50. Syytteen mukaan Samu Haberilla on ollut hallussaan viisi grammaa kokaiinia Ruisrock-festivaalin jatkoilla ja Samppalinnassa kesällä 2019. Haber myöntää käyttörikoksen ja 0,2 gramman hallussapidon.

Samu Haber kertoo YleX:n haastattelussa, että ei enää juuri päätään vaivaa syytteellä.

- Sanotaan, että myrskyssä erottuu peruskivi ja roskat. Täytyy toivoa, että ihmisillä on aivot ja ne tajuaa, että tuskin se Haaberi nyt mitään kokkelitynnyriä on Suomeen tuonut. Kaikki on hirveän hienosti. Otetaan se sakko ja sit tehdään taas lauluja, Haber kommentoi.

Mies myöntää tehneensä virheen ja sanoo kantavansa siitä vastuun. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa ihmisiltä suhteellisuudentajua. Hänen mielestään kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että joku musiikkialan ihminen lipeää hetkellisesti tällä tavalla Ruisrockin kaltaisessa tapahtumassa.

- Yllätti, kuinka minusta puhuttiin narkkarina, joka pilaa Suomen lapset. Se tuntui silloin tosi pahalta.

Syyttäjät vaativat Haberille kolmen kuukauden vankeusrangaistusta, joka voidaan tuomita ehdollisena. Syyttäjien mukaan vaihtoehtona on myös, että miehelle annetaan 90-100 päiväsakon rangaistus.

Vertaa itseään Donald Trumpiin

Samassa YleX:n haastattelussa kosketetaan myös teemaa, joka on ollut Sunrise Avenuen pian päättyvällä uralla koko ajan läsnä - bändin saamat murska-arviot kriitikoilta. Samu Haber kertoo, että bändin esikoisalbumia vuonna 2005 tehtäessä hänellä oli Suomen markkinoille selkeä tavoite: hankkia miljoona fania ja neljä miljoonaa vihamiestä.

- Reaktion herättäminen on se juttu. Donald Trump käyttää samaa. Se on niin fanaattista se jengi, joka on hänen puolella, vaikka hän on työntämässä sairastaville ihmisille käsidesiä suoneen. Kilpailu festarilavapaikoista on kova, pakko saada ääni kuuluville, Haber kuvailee.

Sunrise Avenue ilmoitti viime joulukuussa päättävänsä menestyksekkään uransa stadionkiertueeseen. Viimeisten keikkojen piti kajahtaa ilmoille Helsingin Olympiastadionilla elokuussa 2020, mutta koronapandemian takia keikkoja siirrettiin vuodella eteenpäin. On spekuloitu, siirtyykö Samu Haber soolouralle Sunrise Avenuen lopettamisen jälkeen. Nyt mies vahvistaa YleX:lle, että tämä on suunnitelmissa. Soolo-Samusta on saatu maistiaisia jo kahdella Vain elämää -kaudella. Vielä ei miehen mukaan kuitenkaan ole päätetty, miten ja milloin hänen uusia kappaleitaan julkaistaan.

Lue myös: Samu Haber julkaisi kuvan mustasta silmästä: "Yritin opettaa hänelle hiukan itsepuolustustaitoja"

Lue myös: Sunrise Avenuen stadionkeikat siirtyvät! "Ensi vuonna nähdään"

Lähde: YleX

Kilpailut

Uusimmat