Kuva: AOP

Mikko Alatalolle alkoholi ei ollut ongelma, mutta rakastuminen oli: 'Olen tehnyt lauluja aiheesta'

21.09.2020 18:45 - Lauri Kujanpää

Alatalo teki pitkään töitä ystävänsä Juice Leskisen kanssa.

Mikko Alatalosta, 69, on julkaistu elämäkertakirja Hän hymyilee kuin Mikko, jossa käydään läpi miehen elämää ja uraa. Alatalo on muusikkoelämänsä lisäksi työskennellyt myös muun muassa kansanedustajana.

Muusikoiden elämää varjostaa usein alkoholismi, joka on vienyt hautaan asti monia legendoja. Alatalo kertoi Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle, että hänellä oli toisenlainen ongelma.

- Kyllähän Suomessa varmaankin olisi päässyt sankariksi, jos olisi esitellyt surkeaa alkoholistin elämää. Mulle kuitenkaan viina ei ole koskaan ollut ongelma, mutta eräs toinen oli: Rakastuin helposti naisiin! Alatalo nauroi ja jatkoi:

- Olen tehny lauluja naisista, joiden kanssa olen ollut, sekä sellaisista, joita en ole koskaan saanut. Kiertueilla tietenkin on ollut vaikka mitä ja sitä on joutunut taistelemaan, että nyt pysytään hotellihuoneessa eikä lähetä baariin.

Alatalon mielestä suhtautuminen alkoholiin on muuttunut suomalaisten keskuudessa.

- Örvellyskännissä oleminen ei ole nykyään enää sellainen pääjuttu. Nyt asiat ovat muuttuneet parempaan suuntaan.

Alatalo teki pitkään töitä ystävänsä Juice Leskisen kanssa. Leskinen joi ja poltti paljon, mutta ei antanut kenenkään puuttua siihen.

- Jussi ei oikein tykännyt, että kukaan sanoi siitä. Joskus saatoin varovasti vihjaista, että himmaa vähän, mutta valitettavasti se ratkaisu pitää lähteä itsestään.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan RadioPlay-palvelusta.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja RadioPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mikko Alatalon pikkutuhmasta kappaleesta julkaistiin hämmentävä danceversio - kuuntele

Lue myös: Mikko Alatalo muistelee hänen ja Juicen ystävyyttä: Hän rakasti ja vihasi minua

Kilpailut

Uusimmat