Kuva: MTV

Sikke Sumari puolustaa Kape Aihista kohussa: "Kärpäsestä on tehty härkänen"

03.03.2021 11:45 - Iiro Myllymäki

Sikke Sumari sanoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa, että Kape Aihinen ei ole hänen mielestään liian ankara palautteessaan.

Tv:stä tuttu kokki Sikke Sumari, 69, puolustaa kollegaansa Kari ”Kape” Aihista, 48, tämän kommenteista hiljattain nousseessa kohussa. Keskustelua nousi, kun Aihinen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa tavastaan antaa palautetta MasterChef VIP -ohjelmassa.

- Jos nyt loukkaantuu siitä, että sanon ruoan olevan paskaa, niin se on sitten hänen ongelmansa, ei minun ongelmani. Minä olen siellä tuomari, enkä mikään SPR:n lähettiläs, Aihinen sanoi IS:lle.

Aihinen puolusteli suorasukaisuuttaan sillä, että hän on vain aito oma itsensä ja välillä hän tulee ryydittäneeksi kommenttejaan myös kirosanoilla.

Sikke Sumarin sisko, toimittaja ja juontaja Hanna Sumari nosti Aihisen palautteenantomenetelmät esiin blogissaan. Sumari suhtautui Aihisen sanomisiin erittäin kriittisesti. Blogikirjoituksesta uutisoi MTV Uutiset. Näyttää siltä, että sittemmin Sumari on poistanut kyseisen blogipäivityksen.

”Tässä kiteytyy kyllä niin paljon paskaa yhteen haastatteluun, että sori vaan Kape. Et tiedä hyvästä valmentamisesta yhtään mitään. Käytöksesi on tämän haastattelun perusteella todellakin jotain aivan muuta, kuin iloista yhdessä tekemistä. Aitous ja rehellisyys ovat hyveitä, mutta kuinka niitä toteuttaa onkin sitten toinen juttu. Siihen tarvitsisit valmennusta”, Hanna Sumari kirjoitti MTV:n mukaan.

Väärä sanavalinta

MasterChef VIP -ohjelmassa Aihisen rinnalla tuomarina toimiva Sikke Sumari ottaa kantaa keskusteluun Satu Kotosen vetämässä Sadun Sunnuntaivieras -podcastissa. Hänen mielestään keskustelu on saanut liian suuret mittasuhteet.

- Mielestäni kärpäsestä on tehty härkänen. Kape ei ohjelmassa, mikäli muistan lainkaan, koskaan sanonut kenellekään, että tämä ruoka on paskaa. Hän on nyt tullut väärin sanoneeksi lehdessä ja käyttää paska-sanaa vahingossa siinä. Tottakai coachin on sanottava, jos ruoka ei ole hyvää. Kysymys on vain siitä, millä tavalla sen sanoo, Sumari kertoo.

Sikke Sumari huomauttaa, että tv-ohjelmiin kaivataan dramatiikkaa ja Kape Aihinenkin on ohjelmassa tietynlaisena tv-hahmona.

- Eihän siitä mitään tulisi, jos kaikki olisi vain ihanaa ja hyvää, Sumari sanoo.

Sikke Sumari myös sanoo, että Aihinen ei olisi päässyt urallaan niin pitkälle, jos hänen valmennustapansa olisivat huonoja.

- Olen tehnyt Kapen kanssa aika paljon töitä ja nähnyt, millä tavalla hän toimii. Opimme tästä, että älä käytä sanaa paska, kun puhut jonkun toisen tekemästä ruoasta, Sumari sanoo ja naurahtaa.

Sikke Sumarin koko haastattelun pääset kuuntelemaan Podplay-palvelusta tästä linkistä.

Lue myös: Kape Aihinen hulvattomassa piilokamerahaasteessa - asiakkaiden pinnaa kysytään toden teolla, katso!

Lue myös: Kun Minna Kuukka tutustui MasterChef-keittiöön ensikertaa, moni asia hämmensi

Lähteet: Ilta-Sanomat, MTV Uutiset

Kilpailut

Uusimmat