Kuva: AOP / Pasi Murto

Johanna Pakonen kertoo, että ventovieras opettaja piinaa häntä - 'Mainettani ja perhettäni uhataan'

15.03.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Johanna Pakonen kirjoittaa Instagramissa, että aikoo puuttua kohtaamaansa kiusaamiseen jämäkästi.

Laulaja Johanna Pakonen, 44, on avautunut kohtaamastaan kiusaamisesta. Nainen kirjoittaa Instagramissa kokeneensa kiusaamista paitsi lapsuudessa, myös nyt aikuisena. Hän kertoo olevansa kiusaamisen kohteena tälläkin hetkellä.

”Kiusaajani on minulle aivan ventovieras ihminen. Kasvatustieteitä opiskellut yläkoulun opettajana toimiva henkilö. Aika absurdi ajatus? En ole tähän mennessä reagoinut tähän kiusaamiseen millään tavalla, paitsi todistusaineistoa keräämällä”, Johanna Pakonen kirjoittaa.

Hän kertoo päättäneensä, että kiusaaja ei pääse kuin koira veräjästä, vaan joutuu vastuuseen tekemisistään ja kirjoittamisistaan.

”Olen uskaltanut puhua tästä asiasta ääneen ja olen ymmärtänyt, että näihin asioihin saa apua ylemmältä taholta. Rikosilmoitus ja lähestymiskielto voi olla tehokkaita apuvälineitä kiusaamista vastaan. Etenkin silloin, kun elinkeinoasi, mainettasi ja perhettäsi uhataan”, Pakonen kirjoittaa.

Johanna Pakonen ihmettelee kirjoituksessaan, että yläkoulun opettajana työskentelevä henkilö kykenee tällaiseen käytökseen.

”Minä en hyväksy kiusaamista millään muotoa. En lapsilta, enkä aikuisilta. En hyväksy kiusaajien puolustamista tai hyssyttelyä tai villaisella painamista. Aikuisen ihmisen tulee ottaa ja kantaa vastuu sanomisistaan ja teoistaan”, Pakonen painottaa.

Johanna Pakonen avaa tekstissään myös mietteitään siitä, mikä saa ihmisen kiusaamaan toista ihmistä. Hän uskoo, että pohjimmillaan kiusaamiseen johtaa kateus ja se, että kiusattavalla ihmisellä on jotain, mitä kiusaaja toivoisi itselleen. Pakosen koko päivityksen pääset lukemaan alta. Jos päivitys ei näy alla, näet sen myös täältä.

Johanna Pakonen tunnetaan iskelmälaulajana. Hän on vuoden 2002 tangokuningatar. Nainen nähtiin Selviytyjät Suomi -ohjelman käynnissä olevalla kaudella.

Lue myös: Susannaa kiusattiin koko peruskoulun ajan - ainoastaan yksi ihminen puuttui väkivaltaan

Lue myös: Suomalaisnuorten tekemästä kiusaamisvideosta tuli nettihitti - suosio yllätti tekijät täysin

Kilpailut

Uusimmat