Kuva: EBU / Andres Putting

Pääseekö Suomi Euroviisujen finaaliin? Listasimme illan semifinaalin kiinnostavimmat hetket

20.05.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Euroviisujen toisessa semifinaalissa Blind Channelin lisäksi lavalle astuu muun muassa yhdysvaltalainen tähtiräppäri San Marinon edustajana.

Tänään käydään Eurovision laulukilpailun toinen semifinaali, joka lähetetään Yle TV1:llä ja Yle Areenassa suorana lähetyksenä iltakymmeneltä. Numerolla 14 kilpailee Suomen Blind Channel Dark Side -kappaleellaan. Illan suurin kysymys kuuluukin, pääseekö Suomi Euroviisujen finaaliin, joka käydään lauantaina.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Alankomaiden Rotterdamissa, jossa viisujen piti olla viime vuonnakin. Tuolloin koronapandemia perui koko kilpailun, mutta tänä vuonna tapahtuma on onnistuttu järjestämään mittavien turvasäädösten puitteissa. Tänään toisessa semifinaalissa kilpailee 17 maata, joista kymmenen jatkaa lauantain finaaliin yleisö- ja raatiäänien yhteisvaikutuksella.

Kokosimme yhteen mielenkiintoisimmat hetket, joita kannattaa tarkkailla illan lähetyksessä.

Miten Suomen käy?

(kuva: EBU / Andres Putting)

Blind Channelin odotetaan etenevän finaaliin. Vedonlyöjien listoilla omassa semifinaalissaan Suomi on tämän jutun kirjoitushetkellä sijalla neljä. Blind Channel ei ole muuttanut merkittävästi Dark Side -kappaleensa esitystä Uuden musiikin kilpailun finaalissa nähdystä. Pääsimme seuraamaan yhtyeen ensimmäisiä harjoituksia viisulavalla ja kirjoitimme tarkemmin Euroviisuja varten tehdyistä muutoksista tässä jutussa.

Yhtye on antanut ahkerasti haastatteluita Rotterdamissa, ja treeneissä ei ole tullut suuria kommelluksia vastaan. Finaalista tippuminen olisi yllätys, mutta shokkiputoamisia tapahtuu Euroviisuissa vuosittain. Pettymys oli suuri esimerkiksi vuonna 2017, kun Suomen Norma John ei yltänytkään finaaliin.

Flo Rida Euroviisuissa

Yksi tämän euroviisukauden suurimmista yllätyksistä on ollut se, kun San Marino julkisti kappaleensa, jolla on vierailemassa yhdysvaltalainen räppäri Flo Rida. San Marinoa edustaa Senhit kappaleella Adrenalina, jossa myös Flo Rida on räppäämässä. Mies muistetaan muun muassa takavuosien hiteistään Low ja Good Feeling.

Senhit (kuva: EBU / Thomas Hanses)

Flo Ridan saapuminen Rotterdamiin oli pitkään suuri kysymysmerkki, ja Senhit piti jännitystä yllä haastatteluissa. Tiistaina varmistui, että Flo Rida oli saapunut Rotterdamiin, joten maailmantähti nähdään kuin nähdäänkin Euroviisuissa. Senhit ja Flo Rida esiintyvät heti ensimmäisinä, ja tapaus puhuttaa varmasti sosiaalisessa mediassa.

Kreikan näkymättömät tanssijat

(kuva: EBU / Andres Putting)

Kreikka hyödyntää esityksessään green screen -teknologiaa, jonka avulla taustatanssijat saadaan sulautettua erikoisella tavalla osaksi taustagrafiikkaa. Tanssijat näyttävätkin osittain näkymättömiltä nuoren viisulaulaja Stefanian rinnalla. Esitys on yksi tämänvuotisten Euroviisujen teknisesti haastavimmista, ja oikean illuusion luomiseksi kaiken on mentävä nappiin.

Ennakkosuosikin yllätyskoreografia

Sveitsin Gjon’s Tears on ollut yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista Tout l’Univers -kappaleellaan. Tunteikkaan balladin harjoituksista julkaistut videopätkät ovat yllättäneet monet, jotka olettivat laulajan esiintyvän pelkistetysti paikallaan. Mukana esityksessä on nykytanssista muistuttavaa koreografiaa. Yllätys on ollut monelle sen verran epämieluisa, että Sveitsi on pudonnut vedonlyöjien tilastoissa pois kärkisijoilta. Illan semifinaalissa onkin mielenkiintoista nähdä, onko Gjon’s Tears muuttanut koreografiassaan jotain yleisöltä saadun palautteen perusteella.

Lue myös: Euroviisuissa on havaittu koronatartuntoja, mutta Blind Channel ei hätkähdä: "Olemme vastuullisia"

Lue myös: Ruotsin euroviisuedustaja Tussen sukupuoli on nostattanut kyselyitä: "Sillä ei ole minulle väliä"

Kilpailut

Uusimmat