Kuva: AOP

Prinssi Harry viimeisestä puhelustaan Diana-äitinsä kanssa: "Kadun sitä, että se oli niin lyhyt"

01.07.2021 18:45 - Reija Saarinen

Prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997.

Edesmennyt prinsessa Diana olisi juhlinut tänään 60-vuotisjuhliaan. Merkkipäivän kunniaksi Kensingtonin palatsin puutarhaan tuleva Diana-patsas paljastettiin.

Patsaan paljastusta on jouduttu lykkäämään koronapandemian takia. Julkistustilaisuus oli intiimi. Mukana ovat ainakin Dianan lapset prinssi William sekä prinssi Harry, jotka tilasivat äitiään kunnioittavan patsaan vuonna 2017. He halusivat, että patsas symboloi Dianan positiivista vaikutusta Isolle-Britannialle ja koko maailmalle.

Dianan kuolemaan johtanut kohtalokas onnettomuus sattui 31. elokuuta vuonna 1997. Tuolloin 15- ja 12-vuotiaat prinssit olivat lomailemassa Charles-isänsä kanssa. Tieto onnettomuudesta tavoitti ensin Charlesin, joka kertoi suru-uutisen pojilleen.

- Yksi vaikeimmista asioista, joita vanhempi voi kohdata, on se, että hän joutuu kertomaan toisen vanhemman kuolemasta lapsille. Miten siitä voi selvitä? En tiedä, mutta hän oli siinä meitä varten, Harry kertoo BBC:n dokumentissa, joka julkaistiin vuonna 2017. 

Harryn mukaan Charles oli pojilleen läsnä ja teki kaikkensa, jotta heidän olisi hyvä olla. Samalla hän kävi läpi omaa surutyötään. 

Viimeinen puhelu äidin ja poikien välillä käytiin kohtalokkaana iltana. Jokailtainen puhelu oli tapa, joka oli ollut käytössä vanhempien erosta lähtien.

- En muista mitä sanoin. Mutta sen tiedän, että tulen katumaan loppuelämäni sitä, miten lyhyeksi se puhelu jäi. Jos olisin tiennyt, että se on viimeinen kerta, kun puhun hänen kanssaan, minulla olisi ollut paljon sanottavaa, Harry kertoo.

Vain viikkoa myöhemmin Diana haudattiin. Äidin saattaminen haudan lepoon median ja maailman silmien alla oli ymmärrettävästi karu kokemus. 

- Äitini oli juuri kuollut ja minun piti kävellä pitkä matka hänen arkkunsa perässä samalla, kun miljoonat ihmiset katselivat. Minusta kenenkään lapsen ei pitäisi joutua tekemään sellaista, ei missään olosuhteissa. Olen melko varma siitä, ettei niin toimittaisi nykyään.

Lue myös: Kristen Stewart on kuin ilmetty prinsessa Diana - katso ja vertaa

Lue myös: Mielenkiintoiset faktat prinsessa Dianan hääpuvusta julki

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat