Kuva: AOP/Atte Kajova

Yeboyah kieltäytyi useista tv-ohjelmista, mutta uudelle TTK-kaudelle hän suostui: "Moneen on pyydetty"

13.09.2023 18:15 - Minttu Tikkanen

Yeboyah yllättyi jo ensimmäisen lähetyksen kovasta tasosta.

Rap-artisti Yeboyahia on pyydetty useisiin eri tv-formaatteihin, mutta lähes aina hänen vastauksensa on ollut kieltävä. Kun kutsu tämän syksyn Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun tuli, oli vastaus kuitenkin melkein heti selvä. Ohjelmaan oli helppo suostua, sillä siihen eivät kuulu juorut tai kenenkään mollaaminen.

- Aika moneen muuhunkin ohjelmaan on pyydetty, mutta en ole lähtenyt. TTK oli aika selkeä juttu mulle. Rakastan tanssimista ja tämä on ihana hyvän mielen ohjelma. Tässä ei kaiveta draamaa tai juoruja esille, vaan tullaan haastamaan itseämme tänne ja tekemään parhaamme, Yeboyah kuvailee päätöstään haastattelussa ensimmäisen suoran lähetyksen jälkeen.

Koko haastattelun voit kuunnella yltä tai Podplaysta.

Hänen parinsa ja opettajansa Valtteri Palin jatkaa, että yleensä myös katsojat suhtautuvat suopeasti tanssitaipaleensa alussa oleviin oppilaisiin.

- Katsojat ovat kaikki meidän puolella. Kaikki tietävät, että et ole hirveästi tanssinut ja tukevat sua. Se on upeaa, Palin kommentoi.

Yeboyah ja Palin saivat yhdet avauslähetyksen parhaista pisteistä, mutta eivät olleet osanneet odottaa, kuinka kovatasoinen kilpailu tulisi olemaan heti alusta lähtien. Myös oma pistesaldo tuli yllätyksenä.

- Taso on tällä kaudella niin kova, että ei pysty millään tavalla etukäteen ennustamaan yhtään mitään. Kun katsoi noita tansseja bäkkärillä, tuli pieni kuumotus ennen omaa vetoa. Sitten me vaan päätettiin Valtterin kanssa, että ollaan tehty kaikki duuni, mitä voidaan ja nyt vaan pidetään hauskaa, Yeboyah kuvailee tunnelmiaan ennen ensimmäistä live-tanssia.

- Mä en edes odottanut noin hyviä pisteitä. Me ollaan molemmat esiintyjäpersoonia, niin ei oikeastaan tiedetty, mitä lavalla tapahtuu, kun saadaan yleisö. Tapahtui hyviä asioita, me molemmat sytyttiin ihan täysin, Palin jatkaa.

Yeboyah ja hänen parinsa Valtteri Palin saivat yhdet avauslähetyksen korkeimmista pisteistä. (kuva: AOP/Timo Korhonen)

Julkisuuden kahdet kasvot

Toinen syy Yeboyahin kieltäville vastauksille ohjelmaehdotuksiin on ollut niiden mukanaan tuoma julkisuus. Siinä varsinkaan Tanssii tähtien kanssa ei ole poikkeus, myös se saavuttaa joka viikko valtaisat katsojaluvut, eikä Yeboyah voinut olla ajattelematta sitä päätöstä tehdessään. Lopulta muut asiat kuitenkin painoivat vaakakupissa enemmän.

- Täytyy myöntää, että toi on ollut mulle ehkä ainoa asia, jota oikeastaan mietin ennen kuin lähdin tähän kilpailuun. Se jännitti mua tosi paljon. Kun pressipäivänä pläjähti päin pläsiä, että tätä tehään koko kansalle, se oli mulle aika jännittävä paikka, Yeboyah muistelee.

Vaikka Yeboyah muusikkona tekeekin julkista työtä, hän on saanut kulkea kadulla melko rauhassa, eikä suuri yleisö vielä välttämättä tunnista häntä. Hän tiedostaa, että ohjelman myötä se voi muuttua, mutta näkee asiassa myös myönteisiä puolia. Yeboyah toivoo omalla osallistumisellaan näyttävänsä esimerkkiä muille, jotta mahdollisimman moni voisi kokea löytävänsä itsensä näköisiä esikuvia.

- Mulle on tärkeää tehdä itseni ja itseni näköiset ihmiset näkyviksi. Se kantaa mua sekä mun yhteisö, joka kannustaa mua. Sillä voimalla mennään eteenpäin, Yeboyah perustelee.

Viime vuosina mediassa on näkynyt moninaisemmin erinäköisiä ja eri taustoista tulevia ihmisiä, sillä aiheen ympärillä on käyty paljon tärkeää keskustelua. Tehtävää riittää kuitenkin yhä, mutta Yeboyah näkee suunnan olevan oikea. Tämän vuoden Tanssii tähtien kanssa -kaudella nähdään kilpailijoita hyvin erilaisista taustoista niin esimerkiksi etnisyydeltään kuin fyysiseltä pystyvyydeltäänkin.

- Mitä enemmän erinäköisiä ihmisiä on, sitä parempi meininki, Yeboyah summaa.

Podplaysta voit kuunnella koko haastattelun, jossa Yeboyah kertoo, mikä häntä yhä ensimmäisen vedonkin jälkeen jännittää alkavassa syksyssä.

Lue myös: Jorma Uotisen mieleen jäivät Tanssii tähtien kanssa -avauslähetyksestä erityisesti kolme paria

Lue myös: Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

Lue myös: Jorma Uotisen mieleen jäivät Tanssii tähtien kanssa -avauslähetyksestä erityisesti kolme paria

Kilpailut

Uusimmat