Unesi paljastavat terveydentilasi - myös mahdollisen raskautesi!

01.04.2013 10:15 - Laura Sulkava

Välillä unissa pyörivät päivällä pohditut asiat ja toisinaan taas aiheet ovat täysi mysteeri. Unet viestittävät sinulle tietoa terveydestäsi.

Seuraavat kuusi kohtaa ovat asioita, jotka saattavat heijastua uniisi.

1. Kuume

Kipeenä oleminen ja kuume aiheuttavat painajaisia. Jos yritit päivän aikana jättää huomioimatta päälle puskevan sairauden, öiset painajaiset kiinnittävät huomiosi taatusti.

2. Stressitaso on nousussa

Paljon tekemistä - stressi puskee ja yrität saada mielesi virkeäksi. Alitajuntaisesti yrität olla huomioimatta raastavaa stressiäsi. Unesi saattavat saada sinut tajuamaan, että on aika hidastaa tahtia.

Yleinen stressin merkki unessa on myöhästyminen esimerkiksi lentokoneesta tai hyökyaallon alle jääminen. Tilanne, joka aiheuttaa ahdistuksen. Kaukaa haetut aiheet ja eriskummaliset unet saattavat myös viestittää sinulle aiheesta, joka perimmäisenä vaivaa sinua.

3. Matala verensokeri

Diabeetikoilla verensokerin laskun on havaittu näkyvän unissa painajaisina. Oire johtuu esimerkiksi liian paljosta insuliinin määrästä tai muusta lääkityksestä. Diabeetikot luonnollisesti oppivat tuntemaan oireensa aikaisessa vaiheessa.

4. Olet raskaana!

Raskaana olevien on todettu näkevän enemmän unia kuin normaalisti. Ylipäätään 9 kuukauden odotuksen aikana unien on havaittu lisääntyvän, mutta erityisesti omituisten tai todentuntuisten unien lisääntyminen on normaalia.

Israelilaisen tutkimuksen mukaan järkyttäviä tai kummallisia unia nähneet äidit sairastuivat raskauden jälkeiseen masennukseen harvemmin kuin ne, jotka eivät tällaisia unia nähneet.

5. Mielenterveys järkkyy

Stressi ja hermostuneisuus aiheuttavat erikoisia unia, joten ei siis ole ihme, että myös mielenterveysongelmat heijastuvat yöelämään. Kaksisuuntaisen mielialahäriön tiedetään aiheuttavan painajaisia sekä omituisia unia. Jos painajaiset ja oudot unet seuraavat sinua usein uniin, kannattaa ottaa asia puheeksi lääkärisi kanssa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat