3500 litraa kevyttä polttoöljyä vuotanut ympäristöön Turussa

15.10.2014 14:03 - Marianne Holmström

Turun Puistomäenkadulla sijaitsevasta maanalaisesta öljysäiliöstä on päässyt vuotamaan noin 3 500 litraa kevyttä polttoöljyä ympäristöön. Öljy on kulkeutunut säilytyspaikan kuivatusjärjestelmän pumpun kautta viereiseen sadevesikaivoon ja sitä kautta kaupungin sadevesiviemärilinjaan. Sadevesiviemärilinjan kautta öljyä on päätynyt Majakkarannan merialueille asti.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kytkenyt pumpun pois käytöstä, eikä kohteesta pääse enää vuotamaan öljyä sadevesijärjestelmään. Öljyntorjuntatyöt on aloitettu ja tällä hetkellä pelastuslaitos tekee tarkistus-, puomitus- ja puhdistustöitä laskuojissa sekä Pitkäsalmen alkupään ruovikko- ja merialueilla. Ruovikkoalueen öljyntorjuntatyöt joudutaan tekemään erityistä varovaisuutta noudattaen, sillä kyseessä on luonnonsuojelualue.

Merialueilla on havaittavissa kevyen polttoöljyn muodostamaa kalvoa ja hajuhaittoja. Myös laskuojissa ja ruovikkoalueella voi esiintyä hajuhaittoja sekä merkkejä öljystä, sillä sadevesien mukana laskuojista valuu edelleen vähäisiä määriä öljyä. Öljysäiliöiden ympäristössä tai vesijohtovedessä ei ole havaittu öljyä. Pelastuslaitos seuraa tilanteen kehittymistä yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa. Poliisi tutkii vahingon syytä. Asiasta tiedotetaan lisää ensi viikolla.

Kilpailut

Uusimmat