Kuva: Fotolia

FBI:n johtajalta tiukka ohje ihmisille: Peittäkää webbikameranne teipillä

16.09.2016 19:45 - Mika Parikka

Miehen mukaan kameran peittäminen on samanlainen varmuustoimi kuin oman kodin oven lukitseminen.

FBI:n, eli Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin johtaja James Comey on puhunut Washingtonissa pidetyssä konferensissa ihmisten mahdollisuuksista varjella yksityisyyttään. Yksi hänen esille nostamista asioistaan oli tietokoneen web-kameran peittäminen.

 Comey vertasi kameran peittämistä niinkin arkisiin asioihin kuin auton tai kodin ovien lukitsemiseen.

- On joitain fiksuja juttuja, joita kannattaa tehdä ja kameran peittäminen on yksi niistä. Teet sen, koska et halua, että ihmiset katsovat sinua luvattomasti, Comey selitti.

Joillekin kameran peittäminen saattaa tuntua liioittelulta ja ylireagoimiseslta. Menetelmä on kuitenkin jo täysin normaali esimerkiksi Piilaaksossa, jossa sijaitsee massiivisia yhtiöitä kuten Apple, Yahoo, eBay sekä Google.

Myös Facebookin perustajan ja johtajan Mark Zuckerbergin on nähty pitävän tietokoneessaan web-kameran peittävää teippiä. Kameran lisäksi mies oli peittänyt tietokoneensa mikrofonin.

Suurimmalla osalla pelkkä ajatuskin siitä, että joku tuntematon tutkailisi hänen elämäänsä web-kameran kautta luvattomasti, saa ihon kananlihalle. Nyt jos koskaan on siis aika peittää web-kamera.

Lähde: Mashable

Lue myös: Twitter-tili arvostelee koiria ulkonäön perusteella - arvosanat hipovat taivasta

Kilpailut

Uusimmat