Kuva: Shutterstock

HSL tiedottaa, miten käy alkuviikon bussien keskellä lakon tuomaa polttoainepulaa

25.03.2024 10:15 - Minttu Tikkanen

Tuonnin ja viennin lakko vaikuttaa muun muassa polttoaineen saatavuuteen.

HSL kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että ainakin alkuviikosta bussit saadaan vielä liikkeelle normaaliin tapaan. Tilanne on HSL:n mukaan tällä hetkellä hyvä. Yhtiö on päivittänyt tilannetta polttoaineen saatavuuden suhteen tasaisin väliajoin.

Vaikka tilanne on nyt vielä hallinnassa, HSL kuvailee tiedotteessaan kuitenkin, että vaikutukset linja-autoliikenteeseen tulevat olemaan todella merkittäviä, mikäli polttoaine pääsee lakon edetessä loppumaan varikoilta.

Lähipäiviksi polttoainetta pitäisi kuitenkin riittää normaalisti. Se ei myöskään välttämättä lopu kaikilta varikoilta yhtäaikaisesti.

HSL:n bussien liikennöintiä helpottaa se, että noin 35 prosenttia yhtiön linja-autoista ajetaan sähköllä. Tärkeimmät linjat eli runkolinjat ovat lähes kaikki sähköllä kulkevia. Myöskään raitiovaunujen, junien tai metron kulkuun tuonnin ja viennin lakko ei tule vaikuttamaan, sillä nekin kulkevat sähköisesti.

Lakkoa päädyttiin pidentämään vielä kolmannella viikolla, sillä hallitus ja ammattiliitot eivät ole vieläkään päässeet keskenään sopuun muutoksista työntekijöiden oikeuksiin. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Nykyisiä lakkoja pidennetään entisestään: "Hallituspuolueet ovat myyneet lopullisesti sielunsa"

Lue myös: Hyvitystä lakon aikana käyttämättä jääneistä kausilipuista? Näin eri liikennöijät neuvovat toimimaan

Lähde: HSL

Kilpailut

Uusimmat