Jannika B:n koskettava blogikirjoitus: "Olen tekijänä keskeneräinen"

30.07.2014 09:02 - Anna Hopi

Popkaunotar Jannika B pohti kulkemaansa tietä ja kokemaansa keskeneräisyyden tunnetta viimeisimmässä blogikirjoituksessaan.

Jannika B kertoi pohtineensa Šiva-levyn tekemisen ja julkaisun myötä sitä, miten paljon hänellä olikaan vielä opittavana artistin urasta. Hän kertoo kolmen viimeisen vuoden menneen vauhdilla, eikä uuden elämän opetteleminen ole sujunut ilman kupruja.

- Niinkuin yleensä sanotaan ”tieto lisää tuskaa”. Tajusin olevani todella keskeneräinen. En tarkoita, että olisin koskaan itseäni valmiina pitänytkään. Ihminen ei ole valmis edes kuolinvuoteellakaan. Aina on jotain opittavaa. Mutta, laulaja-lauluntekijänä biisiä tai levyä ei haluaisi antaa kenenkään kuultavaksi ennen kuin se on täysin valmis, alusti Jannika.

- Miten voin siis koskaan tehdä mitään valmista, kun itse olen tekijänä keskeneräinen? Tämän tajuaminen on ollut raskas taakka kantaa ja epävarmuus on muuttanut minuun. Lavalle nouseminen on välillä pelottanut niin paljon, että ensimmäisen biisin sanat ovat unohtuneet täysin ja keikan jälkeen epävarmuus on vienyt voimat. Olen myös useaan otteeseen epäillyt kaikkea sitä mitä olen kovalla työllä rakentanut. Helpommaksi asiaa ei myöskään tee se, kun terävät kielet iskevät selkään.

Laulaja kertoo kasvaneensa pohdintojensa myötä paljon ihmisenä ja artistina.

- Olen oppinut hyväksymään sen, että olen juuri sillä hetkellä niin valmis kun voin olla. Minun ei tarvitse kirjoittaa mihinkään pistettä. Nykyään, käytän elämässäni ja musiikissani ainoastaan pistekolmikkoa. Tee sinä samoin. Tarina jatkuu…

Lue koko blogikirjoitus tästä.

Kilpailut

Uusimmat